Un bărbat care aștepta după un loc la Terapie Intensivă a pierdut lupta cu viața. Mesajul plin de durere al fiicei sale

Hunedoreanul care a așteptat mai multe zile pentru a fi internat la o secție de terapie intensivă a decedat. Anunțul a fost făcut de fiica bărbatului, Alexandra Avrigean. 

Avrigean Toma a fost internat la sfârșitul săptămânii trecute în Spitalul Municipal Orăștie. De la momentul internării, starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat de la o oră la alta. Medicii de la Orăștie au încercat să-i găsească un loc la terapie intensivă, în spitalele din țară, timp de trei zile, dar nu au reușit. Același lucru l-a făcut și familia bărbatului. Ieri, în jurul orei 22.00, bărbatul a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență din Deva, nivelul de saturație a oxigenului în sânge fiind de 34%, susține fiica hunedoreanului.

„La Deva, medicii au încercat să-l intubeze, dar tati era aproape în stare de inconștiență și s-ar fi opus. A fost, totuși, intubat, dar la scurt timp a făcut stop cardio-respirator. Am fost anunțați în această dimineață că tati a plecat”, a spus Alexandra.

Tânăra a făcut eforturi disperate pentru a-și salva tatăl de la moarte, în cele câteva zile în care bărbatul a fost internat în spital. Alexandra Avrigean a contactat mai multe spitale din țară pentru a solicita transferul tatălui ei la o secție de Terapie Intensivă. Mesajele tinerei au fost extrem de mediatizate, dar nimeni nu i-a oferit o soluție.

Acum, după ce și-a pierdut părintele, tânăra a scris un mesaj plin de regret, fiind sigură că tatăl ei putea fi în viață, dacă sistemul medical i-ar fi dat o șansă la tratament.

„Tati, îmi pare rău că în ultimul timp nu am petrecut mai mult timp împreună! Îmi pare rău ca nu am știut cum sa procedez ca să te ajut. Știu cu siguranță că dacă ai fi fost în locul meu, tu ai fi făcut tot posibilul să mă ajuți! Îmi cer iertare că am fost neputincioasă, că nu am avut puterea și cunoștințele necesare să mă lupt cu sistemul medical și să te salvez! Zilele petrecute în Spitalul Municipal din Orăștie ți-au fost fatale! Deși știau cum se procedează, te-au trimis în ultimul moment la Urgență, la Deva. Te-au trimis cu o saturație de 34% și ambii plămâni afectați in proporție de 99%. Aveai șanse să trăiești, aveai șanse să îmi fii alături mult timp de acum înainte. Aveam și încă am nevoie de tine, am nevoie sa ma înveți cum sa ma descurc în viața, cum sa fac față răutății cu care ne confruntăm. (…) Chiar și in situația în care te-ai aflat, ne-ai sunat și mi-ai spus să avem grijă de noi, să ne ferim cât putem de virusul acesta, erai îngrijorat pentru noi, când de fapt trebuia sa fii puternic și să crezi in tine. Doar tu știi câte suferință ai îndurat și cu câtă indiferență ai fost tratat. Te-am întrebat dacă medicii din Orăștie se ocupă de tine, mi-ai spus ca da…. Când a vorbit mami cu tine i-ai spus, șoptind, deoarece îți era frica să nu te audă cineva și sa nu te mai bage în seamă deloc, că «Nu se ocupa de noi!» Am avut încredere în ei, tata, am avut încredere că fac tot posibilul să te ajute…. Iartă-mă ca nu am luptat mai mult pentru tine! A fost nevoie de intervenție externă pentru a afla și cei din spitalul din Orăștie ca există posibilitatea ca pacienții a căror stare de sănătate este grav afectată, sa fie transportați de urgentă la cel mai apropiat spital care deține aparatele necesarii stabilizării bolnavului. Tata, îți promit ca mă voi informa și voi face tot posibilul să îi ajut pe alții care sunt în aceeași situație în care ai fost și tu! Dacă pe tine nu te-am putut ajuta, mai există o speranța pentru alții!”, a scris Alexandra pe pagina sa de Facebook. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here