Alertă în supermarketurile Carrefour din România: Un produs PERICULOS, retras URGENT de pe rafturi

O alertă alimentară a fost lansată în România, după un avertisment la nivel european în urma căruia un produs a fost retras de urgență de pe rafturi după ce a fost descoperită o substanță periculoasă în compoziția acestuia.

Persoanele care au achiziţionat Mini Cheesburgers din reţeaua Carrefour sunt anunţate să nu consume aceste produse, ci să le distrugă sau să le aducă în magazinele de unde le-au cumpărat, întrucât s-a detectat prezenţa peste limite a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), citată de Capital.

În acest sens a fost transmisă o alertă europeană.

„Vă informăm că societatea Bretzel Burgard, a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului Mini Cheesburgers 155G Carrefour, ca urmare a unei alerte europene privind prezenţa peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului. Carrefour România S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Mini Cheesburgers 155G Carrefour, Cod EAN: 3560070953837, Loturi/DLC: 101600128 – 08/06/2021″, se arată în anunţul Carrefour, publicat pe site-ul ANSVSA.

Oxidul de etilenă poate prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create!”, a transmis CArrefour România S.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here