Polițiștii au făcut PRĂPĂD în Olt. Amenzi de zeci de mii de lei pentru nepurtarea măștii și deplasarea nemotivată pe timpul nopții

Polițiștii din Olt, împreună cu jandarmii, polițiștii locali, ajutați de pompieri și de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au făcut prăpăd, ieri, în rândul populației, aplicând amenzi de zeci de mii de lei celor depistați fără mască de protecție sau prinși încălcând interdicția deplasării pe timpul nopții, dar și unor firme.

Pedepsele au fost aplicate în cadrul unor acțiuni de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

„La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat 195 forţe de ordine, fiind verificate peste 100 societăți comerciale, precum şi 100 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 526 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 57.250 de lei. 76 de amenzi, în valoare de 21.750 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, două (20.000 de lei) au fost aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiu public/privat închis pentru care au fost aplicate interdicții, încă nouă sancțiuni, în valoare de 14.000 de lei, au fost date unor persoane fizice care au participat la o petrecere fără respectarea regulilor de protecție. Trei persoane au fost și ele amendate cu 1.500 lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea pe timpul nopții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here