Sute de oameni din Olt au primit amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție/ FOTO

Polițiștii din Olt, împreună cu jandarmii, polițiștii locali, ajutați de pompieri și de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au derulat, ieri, noi controale în rândul populației, verificând dacă sunt respectate măsurile impuse pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus. Peste 230 de persoane au fost amendate pentru pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. 

La acțiunile de verificare desfășurate ieri au participat peste 210 forţe de ordine, fiind verificate 144 de societăți comerciale, precum și 64 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 980 de persoane.

„Au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 244 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 59.050 de lei, dintre care 233 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 46.550 de lei.

Un operator economic a fost amendat cu 10.000 de lei pentru organizarea de activități în spațiu public/privat închis pentru care au fost aplicate interdicții.

De asemenea, 10 sancțiuni contravenționale au aplicate unor persoane fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, totul în valoare de 2.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here