Acțiuni ale jandarmilor din Olt: S-au aplicat amenzi de mii de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Acţiunile jandarmilor au continuat şi în acest sfârşit de săptămână, fiind executate misiuni pentru menţinerea ordinii şi siguranţei cetăţenilor pe toată raza judeţului Olt. Cei care au încălcat măsurile anti-COVID au fost sancționați.

Au fost prezenţi la datorie peste 170 de jandarmi, care au desfăşurat mai multe acţiuni, printre care şi acţiuni cu caracter preventiv pe linia prevenirii raspândirii noului coronavirus.

Pe timpul executării misiunilor, jandarmii au constatat peste 120 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.200 lei, cele mai multe sancţiuni fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere efectelor pandemiei de COVID-19.

Scopul nu a fost acela de a sancţiona, ci de a limita raspândirea virusului, au spus forțele de ordine.

„Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni vă recomandăm să respectaţi următoarele măsuri de protecţie sanitară: folosiţi, în mod corect masca de protecţie, nu vă atingeţi ochii, nasul sau  gura cu mâinile neigienizate, evitaţi locurile aglomerate unde sunteţi expuşi la contact direct sau la interacţiune cu un număr mare de persoane, păstraţi o distanţă semnificativă faţă ceilalţi cetăţeni, evitaţi contactul cu suprafeţele care sunt atinse în mod frecvent şi de alte persoane”, se arată îmtr-un comunicat al Jandarmeriei Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here