Perchezițiile la Spitalul Județean Neamț au durat până la 2 noaptea. Anchetatorii au ridicat mai multe documente

Perchezițiile care au avut loc duminică seara la Spitalul Județean Neamț, acolo unde a avut loc incendiul care a luat viața a 10 pacienți din secția ATI, s-au întins până târziu în noapte. Anchetatorii au verificat spațiile unității medicale până la ora 2.00 și au ridicat mai multe acte.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, percheziţiile au început după ora 18.00 și s-au terminat luni dimineaţa, în jurul orei 2,00, iar anchetatorii au ridicat mai multe documente necesare în efectuarea anchetei cu privire la incendiul care a avut loc sâmbătă seară la secţia ATI a spitalului.

“În cursul zilei de duminică, 15 noiembrie, la unitatea medicală a avut loc o percheziţie, efectuată în baza unui manadat emis de un judecător, pentru ridicarea mai multor documente necesare stabilirii cauzelor care au determinat producerea incendiului din secţia ATI. Percheziţia s-a derulat între orele 18,30 şi 2,00 noaptea, la serviciu fiind prezenţi toţi responsabilii, care le-au pus la dispoziţie organelor de anchetă toate documentele solicitate. Reprezentanţii SJU Piatra Neamţ cooperează cu toate instituţiile abilitate şi oferă întregul suport pentru ca anchetatorii să stabilească în cel mai scurt timp şi cât mai exact modul în care s-a produs tragedia din secţia ATI, în urma căreia zece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru cadre medicale au fost rănite”, se precizează în comunicatul de presă menţionat, citat de Agerpres.

Parchetul General efectuează cercetări într-un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă după ce 10 pacienţi cu COVID-19, internaţi în secţia ATI, au murit într-un incendiu care a izbucnit, sâmbătă seara, în unul dintre saloane.

Doi medici şi două asistente au fost răniţi în incendiu, unul dintre medici fiind transferat la un spital din Belgia.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here