Ludovic Orban şi Nelu Tătaru, şedinţă de urgenţă. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ după incendiul devastator de la ATI Piatra Neamţ

Ludovic Orban şi Nelu Tătaru, şedinţă de urgenţă la Ministerul Sănătăţii. Premierul este aşteptat să anunţe ce măsuri vor lua autorităţile în urma incendiului izbucnit la spitalul din Piatra Neamţ, în care 10 oameni au murit.

Premierul Ludovic Orban participă, luni dimineaţă, la o şedinţă de urgenţă la Ministerul Sănătăţii.

Şeful Executivului discută cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în urma tragediei care a avut loc sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Focul a izbucnit în secţia de Terapie Intensivă, unde erau îngrijiţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus (COVID-19).

În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave.

Alţi şase pacienţi internaţi au fost transportaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean din Neamț, a fost transferat la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.

Cătălin Denciu are arsuri de gradul 2 şi 3, conform unor surse medicale din România. El a ajuns în Belgia în jurul orei 12.00, ora României, şi a fost trecut imediat pe dializă. Totodată, sursele confirmă că specialiştii belgieni îi acordă şanse deoarece este tânăr, dar se tem de apariţia unor infectii nosocomiale.

Cătălin Denciu va primi titlul de cetăţean de onoare

Medicul Cătălin Denciu care a suferit numeroase arsuri în timp ce încerca să-i salveze pe pacienții din secția ATI cuprinsă de flăcări va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț. Decizia va fi luată în ședința extraordinară a Consiliului Local programată luni.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here