Un asistent medical infectat cu coronavirus, decedat. Avea 51 de ani

Încă un cadru medical infectat cu virusul SARS-CoV-2 a murit în România. Este vorba despre un asistent medical de la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus în vârstă de 51 de ani.

Cazul a fost anunţat de Federația Solidaritatea Sanitară din România pe pagina de Facebook.

„Un pios omagiu plin de recunoștință pentru Marius Iuga, 51 ani, Asistent medical CPU-Tampon, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, membru Solidaritatea Sanitară.
Colegul nostru a fost diagnosticat pozitiv la COVID-19 în data de 9 noiembrie, iar în 13 noiembrie a început să se simtă rău și a fost internat la Spitalul Orășenesc din Vișeu de Sus și transferat apoi la Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare.

Duminică starea de sănătate s-a agravat și a necesitat intubare pe secția de ATI”, a anunţat Federaţia.

Marius Iuga este al 58-lea deces înregistrat în rândul lucrătorilor din sănătate, 7 decese doar în ultima săptămână.

Potrivit Federaţiei, asistentul bănuia că s-a infectat în spital, după ce a primit o dispoziție ca hainele de acasă și cele de serviciu să fie puse în același loc.

„Este un moment trist pentru noi toți când colegi de-ai noștri aflați, de luni de zile în linia întâi, în lupta cu moartea pentru a salva viața pacienților lor, sunt și ei răpuși de COVID -19. Dar și mai trist este că, în multe cazuri, conducătorii unor unități sanitare se grăbesc să afirme că salariații s-au infectat în comunitate și nu ca urmare a desfășurării activității, excluzând ultima ipoteză fără nici un temei.
Măsurile de sănătate și securitate în muncă ce ne privesc pe noi, salariații din sănătate, trebuie luate împreună cu noi prin Comitetele de Sănătate si Securitate în Muncă constituite la nivelul unității și cu acordul reprezentaților desemnați de organizațiile sindicale.
Suspiciunea lui Marius Iuga a fost că s-a infectat chiar în unitatea medicală, după ce s-a primit o dispoziție ca hainele civile și echipamentul de lucru să fie depozitate în același loc”, se mai arată în mesajul postat.

Iată ce a postat Marius Iuga pe contul său personal cu câteva zile în urmă când a aflat că a fost diagnosticat pozitiv „Ce se poate întâmpla când ai o conducere tampa și un epidemiolog care ii întrece pe toți în prostologie pe secția CPU-TAMPON. Pana nu cu mult timp în urma hainele civile, cele cu care veneam de acasă stăteau pe un cuier atârnate, încăpere în care ne dezbracăm și ne echipam în echipamentele individuale de lucru, perioada în care nu s-a întâmplat niciun incident la locul de munca. Mintea luminata a epidemiologului a dat dispoziție ca hainele civile sa dispară de pe acel cuier și sa fie închise în aceleași dulapuri unde era depozitat echipamentul individual de lucru, aspect interzis complet de lege. Și uite asa este prezumția rezonabila ca m-am infectat cu Covid din aceasta cauza. Urale epidemiologului nostru”, scria asistentul Marius Iuga, pe Facebook, înainte să moară.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here