Vremea azi, 24 noiembrie. Ne așteaptă frig și ceață în toată țara

Astăzi avem soare în estul și în sudul țării și atmosfera închisă și rece, cu multă ceață în celelalte zone. Vântul prinde putere la munte și în ținuturile estice, iar maximele se încadrează între 2 și 12 grade Celsius.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici domină atmosfera însorită. Vântul are unele intensificări, iar maximele ajung la valori normale pentru această perioadă.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, regăsim o situație similară: cer senin toată ziua, iar vântul agită atmosfera din când în când. Dimineața, în zonele joase, e posibil să apară puțină ceață.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina ne așteaptă tot o zi cu mult soare și puțini nori. Vântul se intensifică atât la câmpie, cât și în zona montană, iar temperaturile urcă până la 9 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vorbim despre ceață sau nori joși în zonele joase: până la ora 10, în județul Cluj este în vigoare un cod galben de ceață densă. Acum, dimineața, este rece și va rămâne așa cam toată ziua: la amiază, nu vor fi mai mult de 4…5 grade – maxime sub valorile normale pentru data din calendar.

În ținuturile vestice zărim și soarele din când în când, însă, până atunci, se anunță ceață sau nebulozitate joasă în aproape toată provincia. Temperaturile se opresc la 7 grade.

În Transilvania avem atmosferă mohorâtă, cu ceață densă sau nori joși, fenomene care vor persista pe tot parcursul zilei. Pe aici se vor înregistra cele mai mici temperaturi ale zilei, iar, prin depresiuni, nu vor fi mai mult de 2…3 grade Celsius. În zonele montane avem vreme mai bună, însă pe-acolo se pornește vântul.

În Oltenia, acum este ceață, iar județul Gorj se află sub cod galben de ceață densă și vizibilitate redusă până la ora 9. După ce se risipește ceața matinală, se anunță o zi însorită, cu temperaruri plăcute pentru această perioadă.

Și în ținuturile sudice prindem vreme frumoasă, însă, pe la câmpie, s-a lăsat ceața în această dimineață. Mai apoi, iese soarele, iar temperaturile urcă până la 10…11 grade.

Vremea în țară

Miercuri avem vreme frumoasă doar la deal și la munte. Pe la câmpie, găsim mulți nori și ceață persistentă, mai cu seama în vestul și în centrul țării.

Joi, aceeași situație: încă o zi însorită în zonele înalte, în timp ce, pe la câmpie, găsim din nou înnorări persistente și multă ceață, asociată cu chiciură și burniță.

Vineri, ceața cuprinde din nou regiunile joase. E posibil să burnițeze și apar condiții de polei. În toată această perioada, diminețile și nopțile rămân reci, iar în depresiuni va fi ger.

Vremea la București

În București, acum sunt 2 grade Celsius, însă, după o dimineață friguroasă, prindem vreme bună. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, iar maximele ating 11 grade Celsius. La noapte, se face iarăși frig, minimele ating pragul înghețului și vor fi condiții de ceață.

Miercuri prindem tot o dimineață rece. Apoi, iese soarele, atmosfera se încălzește treptat, iar, la amiază, temperaturile ajung la valori normale pentru această perioadă.

Joi, se lasă ceața dimineața, dar și în noaptea de joi spre vineri. Maximele urcă până la 9 grade, însă, în noaptea următoare, minimele coboară până la minus 1 grad.

Vineri, avem vreme închisă și atmosfera se răcește simțitor: vor fi doar 4 grade la amiază, iar dimineața și noaptea se formează, din nou, ceața.

Vremea la munte

Și în zona montană găsim atmosferă cu soare, dar se face mai răcoare ca ieri. La începutul zilei se adună câțiva nori în Carpații Orientali, dar sunt șanse mici să apară precipitații. Din când în când, se întețește vântul, iar, la noapte, pe văi și în depresiuni, se lasă ceața.

Miercuri, avem tot vreme bună și se încălzește în zona montană, însă dimineața și noaptea următoare vor fi foarte reci. În depresiuni, dimineața se anunță ceața asociată cu depuneri de chiciură.

Joi regăsim aceeași situație: vreme frumoasă, cu dimineața rece pe văi și în depresiuni, pe unde se va forma și ceață. Vântul agită atmosfera în nordul Carpaților Orientali.

Vineri, se menține vremea bună, însă, în prima parte a zilei, nu scăpăm de ceață. Din punct de vedere al temperaturilor, nu se anunță schimbări majore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here