Veste PROASTĂ în instanță pentru controversatul afacerist caracalean Remus Rădoi, zis Codiță. Va fi JUDECAT!

Veste proastă în instanță pentru controversatul afacerist caracalean Remus Rădoi, zis Codiță, căruia Tribunalul Olt i-a respins, joi, contestația formulată împotriva încheierii prin care Judecătoria Caracal a dispus începerea judecării procesului în care este acuzat că a condus un autoturism permis de conducere.

La începutul lunii trecute, judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Caracal a respins cererile şi excepţiile invocate de către inculpatul Remus Rădoi, constatând că instanţa este competentă material, teritorial şi funcţional să judece prezenta cauza în care controversatul afacerist a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autoturism fără permis de conducere.

În baza art. 346 alin. (1) C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 732/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, privind pe inculpatul Rădoi Remus, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin.2 C.pen. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul menţionat”, se arată în încheierea Judecătoriei Caracal.

Împotriva acesteia Codiță a formulat contestaţie, respinsă și aceasta de Tribunalul Olt.

„În baza art. 347 C.p.p, Respinge contestaţia formulată de inculpatul RĂDOI REMUS, împotriva Încheierii nr. 206 din 02.10.2020 pronunţată de Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Judecătoriei Caracal în dosarul nr. 3579/207/2020/a1, ca nefondată”, a decis Tribunalul Olt.

Remus Rădoi s-a ales cu dosar penal în martie 2020, după ce polițiștii l-au depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Slătioara, deși avea dreptul de a conduce suspendat. În plus, autoturismul era imobilizat de organele de poliție, în urma perchezițiilor pe care oamenii legii le efectuaseră cu câteva zile înainte la firmele de pază ale afaceristului.

După mai bine de o săptămână, el a fost prins din nou conducând autoturismul, fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore. Ulterior, el a fost plasat sub control judiciar.

La sfârșitul lunii august, Codiță avea să fie reținut din nou de oamenii legii în urma unor percheziții făcute de polițiști și procurori, într-un dosar în care Remus Rădoi era bănuit de evaziune fiscală, prejudiciul ridicându-se la peste 700.000 de lei.

Controversatul om de afaceri mai este vizat într-un dosar în care polițiștii și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle au efectuat, la sfârșitul lunii trecute, mai multe percheziții în București și Olt. Din probatoriul administrat a rezultat că, în anul 2019, reprezentanții uneia dintre firmele ar fi indus în eroare funcționarii unei instituții publice pentru care societatea presta servicii de pază, încasând bani în contul unui număr de agenți de securitate cu mult mai mare decât în realitate.

„Din anchetă au rezultat indicii că, beneficiind de complicitatea unui funcționar din cadrul instituției publice, responsabil de verificarea executării contractului de pază, ar fi fost prezentate spre decontare facturi falsificate, prin contrafacerea scrierii, în cuprinsul acestora menționându-se un număr mai mare de ore prestate”, spun anchetatorii.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.640.000 de lei, au mai precizat anchetatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here