Alexandru Rafila, despre ultimele decese Covid anunţate în România: „Undeva, ceva, nu se leagă”

Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România, a făcut declaraţii despre cel mai recent bilanţ al deceselor Covid din România. Potrivit specialistului, undeva, ceva, nu se leagă.

În raportatea de marţi, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în ţara noastră au fost confirmate 4.272 de noi cazuri de Covid și 199 de decese. Cinci dintre cei care au murit nu aveau comorbidități.

„Azi (ieri n.r.) am avut 200 de decese, în condițiile în care au fost raportate mai puține cazuri. Undeva, ceva, nu se leagă. Dacă nu-i identificăm pe cei infectați, consecințele vor fi grave”, a declarat Alexandru Rafila în cadrul unei emisiuni TV.

Specialistul a avertizat că după alegeri ar putea fi impuse măsuri mult mai severe, restricţiile fiind cerute de situaţia epidemiologică.

Alexandru Rafila: În ultima săptămână s-a testat extrem de puţin

Mai mult, Alexandru Rafila atrage atenţia că în ultima săptămână a scăzut numărul de teste pentru depistarea coronavirusului.

„Mulţi dintre cei care au negat existenţa virusului s-au îmbolnăvit, unii au şi murit. Măsurile sunt cerute de situaţia epidemiologică. În ultima săptămână s-a testat extrem de puţin.

Consecinţa s-ar putea să aibă un răsunet foarte mare în săptămânile următoare. Dacă în această perioadă nu facem ce trebuie, după alegeri s-ar putea să asistăm la măsuri mult mai severe”, a mai spus Alexandru Rafila.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here