Siminica Mirea, în campanie electorală: PSD va guverna pentru județul Olt și cetățenii săi/ FOTO

Siminica Mirea, candidat din partea PSD Olt pentru încă un mandat de senator, s-a aflat, în ultimele zile, în mai multe localități ale județului, unde a vorbit cu oamenii, le-a ascultat problemele și le-a propus soluții prevăzute în programul de guvernare al Partidului Social Democrat.

Siminica Mirea a fost, în ultimele zile, în comunele Crâmpoia, Șerbănești, Coteana și Perieți, unde oamenii au ridicat diverse probleme care îi macină. Ea a vorbit cu ei și le-a propus soluții prevăzute în programul de guvernare al Partidului Social Democrat.

„M-am întâlnit, în ultimele trei zile, cu cetățenii din Crâmpoia, Șerbănești, Coteana și Perieți.

Toți așteaptă cu speranță ziua de 6 decembrie, pentru siguranța unui trai mai bun.

Îi asigur, cu toată responsabilitatea, că vocea lor va fi auzită și că PSD va guverna pentru județul Olt și cetățenii săi”, a scris, pe pagina sa de socializare, Siminica Mirea.

În mandatul care se încheie în curând, Siminica Mirea a fost unul dintre cei mai activi parlamentari de Olt. De-a lungul acestor ani, ea s-a luptat cu inerția ministerelor, încercând să miște lucrurile în mai multe domenii, precum înființarea serviciului de distribuție de gaze naturale în unele localități (Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene), reducerea numărului de accidente pe șoselele care străbat Oltul (Ministerul Transporturilor) sau creșterea calității produselor alimentare din marile lanțuri de magazine românești (Ministerul Agriculturii).

S-a luptat, de asemenea, pentru reintroducerea barierelor automate la trecerile cu nivel de cale ferată, acolo unde acestea au fost abuziv desființate, încercând să reducă mult numărul accidentelor petrecute în aceste locuri (multe dintre ele mortale), s-a angajat în luptă cu Ministerul Agriculturii pentru acordarea de ajutoare fermierilor olteni în cazul pierderilor suferite pe câmp din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Necesitatea montării separatoarelor de sens pe drumul european E 574 (DN 65), în Olt, a fost supusă atenției unor miniștri ai Transporturilor, inițiativa, având drept scop reducerea accidentelor rutiere în zone în care mulți oameni au murit, bucurându-se de succes.

O altă inițiativă a senatoarei de Olt a fost lupta cu Ministerul Transporturilor pentru fluidizarea circulației rutiere pe DN 65, în Balș, unde, în urma eforturilor sale, a fost instalat un sistem de semaforizare inteligentă.

Siminica Mirea a fost interesată și de alocarea unor fonduri județului pentru prevenirea abandonului școlar, de politicile publice ale Ministerului Sănătății pentru legiferarea cadrului prin care se poate susține, din bugetul public, tratamentul OFF-LABEL în cazul bolilor rare întâlnite și confirmate în România, dar și de diverse aspecte legate de mediul înconjurător, precum stadiul aprobării unor proiecte depuse de Agenția pentru Protecția Mediului Olt, proiecte care vizează conservarea biodiversității din zonele protejate ale județului.

Un alt succes repurtat de senatoare este legat de investițiile privind noul sediu al Judecătoriei Slatina, investiții care trebuiau să fie demarate cu ani în urmă și de care nimănui nu îi mai păsa. În urmă cu un an, Siminica Mirea adresa întrebări pe acest subiect Ministerului Justiției. Acum, lucrările de reabilitarea a imobilului în care a funcționat filiala din Slatina a Băncii Naționale a României și în care se va muta judecătoria, sunt în toi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here