SONDAJ IRES: PSD a întrecut PNL în intenţia de vot cu trei zile înainte de alegeri

Un sondaj de opinie realizat de IRES şi dat publicităţii joi arată că PSD a trecut peste PNL în intenţia de vot a românilor, în timp ce pe locul al treilea se situează, în continuare, USR-PLUS, dar alianţa ar fi suportat şi ea o mică scădere.

Un sondaj IRES realizat în 2-3 decembrie indică PSD drept formațiunea aflată pe primul loc în preferințele electorale pentru alegerile parlamentare de duminică, conform Ştiripesurse.ro.

PSD 35%, PNL 32%, USR PLUS 16%, Pro Romania 7%, UDMR 3%, AUR 3%, PMP 3%, Candidat independent 1%.

Repondenţii au indicat într-un procent de 46% că vor vota în mod sigur.

„Dumneavoastră cât de sigur sunteți că veți merge la vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie anul acesta?

Foarte sigur voi merge la vot – 46%, aproape sigur voi merge la vot – 16%, destul de sigur nu voi merge la vot – 9%, foarte sigur nu voi merge la vot – 23%, nu ştiu/nu răspund – 4%.

Dintre persoanele intervievate, 73% au declarat că au votat la alegerile locale din 27 septembrie, împărţiţi după cum urmează: PNL – 34%, PSD – 30% şi USR – 10%.

Sondajul a fost realizat la nivel național, pe 1.067 subiecți 18+, prin metoda CATI (telefonic). Eroarea maximă tolerată este ± 3%.

Sondaj

Sondaj IRES: PNL şi Alianţa USR-PLUS nu ar face singure majoritate

Dacă sondajul IRES s-ar adeveri, PNL şi Alianţa USR-PLUS nu ar ajunge să facă singure majoritate parlamentară, astfel că ar trebui să ajungă la un acord cu un alt partid politic, dintre PMP şi UDMR, doar că PMP este sub pragl electoral în acelaşi sondaj.

Într-un sondaj IRSOP realizat în perioada 22-28 noiembrie şi dat publicităţii cu patru zile înainte de alegerile parlamentare 2020, PNL se situează în continuare pe primul loc în preferințele românilor.

PNL este la 33% în intenţia de vot pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, dar PSD vine tare din urmă cu 30% intenţie de vot

Sociologii IRSOP precizează că deşi conduce, PNL nu a mai crescut în ultimile săptămâni în preferinţele votanţilor, în schimb mare parte din votanţii PSD fac parte din categoria de risc COVID-19 şi ar putea rămâne acasă de teamă să nu se infecteze.

Sursa: romaniatv.net

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here