Inspectorii de muncă au dat amenzi uriașe în Olt. Ce domenii au fost vizate și ce nereguli au fost descoperite

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna noiembrie 2020, nu mai puțin de 233 de controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Astfel, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni pentru deficiențele descoperite în urma verificărilor.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

„În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodata măsuri de remediere.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 307 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 183 sancțiuni, din care 168 avertismente și 15 amenzi în valoare totală de 142.000 lei”, se arată într-un comunicat al ITM Olt.

Printre cele mai frecvente deficiențe au fost găsite: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini; nepurtarea în spații inchise, de către lucrători, a măștilor de protecție, și nu în ultimul rând, neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS CoV2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here