Sediul fermei deputatului de Olt Dan Ciocan a luat foc. Zeci de pompieri au intervenit pentru lichidarea incendiului/ FOTO+VIDEO

Misiune dificilă a pompierilor din Olt, după ce acoperișul clădirii în care își are sediul ferma de la Rotunda a deputatului de Olt Dan Ciocan a luat foc în această dimineață.

La locul evenimentului au fost alocate, progresiv, forțe și mijloace de la Detașamentul Caracal și Detașamentul Slatina în total peste 30 de pompieri, cu cinci autospeciale de stingere, două autospeciale pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD.

„La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la acoperișul clădirii, cu flacără și degajări mari de fum, cu posibilitate de propagare la întreaga construcție. De asemenea, în apropierea clădirii se aflau două rezervoare de gaz petrolier lichefiat, fiind asigurat un dispozitiv pentru protecția acestora.

Misiunea echipajelor de intervenție a fost îngreunată de vântul puternic, dar și de materialele combustibile aflate în podul clădirii, care au favorizat dezvoltarea rapidă a incendiului”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvând al ISU Olt.

Pompierii au acționat aproximativ cinci ore pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative.

„În urma incendiului au ars aproximativ 750 de metri de acoperiș și au fost deteriorate obiecte și echipamente sanitare”, a mai spus Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost amplasarea materialelor ușor combustibile în apropierea coșului de fum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here