Vaccinarea anti-COVID a început și în Olt. La Spitalul Slatina, primul imunizat este epidemiologul Cătălin Pătru

Campania de vaccinare a fost demarată și în județul Olt, primele imunizate în etapa I fiind cadrele medicale din unitățile sanitare. La centrul de vaccinarea al Spitalului Județean de Urgență Slatina prima persoană vaccinată este chiar medicul epidemiolog al unității spitalicești, dr. Cătălin Pătru.

Cătălin Pătru este și coordonatorul centrul de vaccinare, așa că exemplul a pornit de la vârf.

La Spitalul Județean de Urgență Slatina s-au înscris pentru vaccinare voluntară 704 persoane. Deși pentru luni au fost programate doar 17 cadre medicale, încă din prima parte a zilei au venit să se imunizeze mai multe persoane decât numărul celor programați.

„Pentru astăzi au fost programate 17 persoane, dar au fost vaccinate mai multe persoane. Până la ora 11.00 se vaccinaseră 22 de persoane.

Spitalul Județean de Urgență Slatina a înregistrat un număr de 704 persoane care au optat pentru vaccinare temporară”, a declarat, pentru OLT-ALERT, dr. Cătălin Pătru.

Conform informațiilor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, în ceea ce privește etapa I a vaccinării împotriva COVID-19 (în care va avea loc imunizarea personalului medico-sanitar), la nivelul județului au fost amenajate patru centre de vaccinare. Alte nouă centre vor funcționa pentru vaccinarea populației.

Un centru va funcționa la Spitalul Județean de Urgență Slatina, altul la Spitalul Municipal Caracal, al treilea la Spitalul Orășenesc Balș – 1 centru și cel de-al patrulea centru – la Spitalul Orășenesc Corabia.

Arondarea la Centrele de vaccinare din județul Olt pentru persoanele incluse în Etapa 1 este următoarea:

Nr. crt. Denumire centru Spitale/personal din domeniul sanitar deservit
1 Centrul de vaccinare Spitalul Judeţean de Urgenţă SlatinaSlatina, str. Drăgăneşti, nr. 35, jud. Olt Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, personal medico-sanitar, auxiliar, administrativ/spital psihiatrie Schitu Greci /pesonalul din spital privat/centrul de dializa/medici de familie din urban Slatina, Scornicesti, Piatra Olt, Potcoava si ruralul arondat/farmacisti si asistenti de farmacie /medici stomatologi si asistenti /personal DSP Olt/ personal SAJ/personal medical scolar /laboratore analize si centre medicale /asistenti comunitari/mediatori sanitari /CTS
2 Spitalul Municipal CaracalCaracal, str. Plevnei, nr.36, jud. Olt Spitalul Municipal Caracal, personal medico-sanitar, auxiliar,administrativ /centrul de dializa/ medici de familie din urban si ruralul arondat Caracal si Draganesti/farmacisti si asistenti de farmacie /medici stomatologi si asistenti /personal DSP Olt/ personal SAJ Caracal si Draganesti/personal medical scolar /laboratoare analize si centre medicale /asistenti comunitari/mediatori sanitari
3 Spitalul Orasenesc CorabiaCorabia, str. Carpati, nr. 116, jud. Olt Spitalul Orasenesc Corabia, personal medico-sanitar, auxiliar,administrativ / medici de familie din urban si ruralul arondat/farmacisti si asistenti de farmacie /medici stomatologi si asistenti /personal SAJ/personal medical scolar /asistenti comunitari
4 Spitalul Orasenesc BalsBalş, str. Nicolae Balcescu, nr. 115, jud. Olt Spitalul Orasenesc Bals, personal medico-sanitar, auxiliar,administrativ / medici de familie din urban si ruralul arondat/farmacisti si asistenti de farmacie /medici stomatologi si asistenti /personal SAJ/personal medical scolar /asistenti comunitari/mediatori sanitari

 

În vederea vaccinării populației, în județul Olt, au fost identificate și amenajate (sau sunt în curs de amenajare) nouă centre. Dintre acestea, trei sunt în municipiul Slatina, două în municipiul Caracal și câte un centru în orașele Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Scornicești.

Vaccinarea împotriva Covid-19 în România se realizează în trei etape, în care vor fi vaccinate grupele populaționale, după cum urmează:

Etapa 1 – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat;

Etapa 2 – include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;

Etapa 3 – include populația generală.

(Sursa foto: realitateaoltului.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here