Instanţa Supremă decide dacă obligativitatea purtării măștii în spaţii deschise este legală

Instanța Supremă judecă astăzi recursul în cazul măștilor de protecție și dă decizia definitivă. Avocata Minodora Ion este din nou pregătită de atac, după ce Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză în fața lui Raed Arafat. Indiferent de ce decizie va da Înalta Curte, aceasta nu va putea produce efecte.

Curtea de Apel București a hotărât la finalul anului trecut că decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise este nelegală.

Astfel, se anulează parţial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020.

“Anulează parţial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, în sensul înlăturării sintagmei „…şi deschise”.Cu recurs în maxim două zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată în şedinţă publică azi 23.12.2020”, este decizia CAB.

Procesul a fost deschis de avocata Ion Minodora, nemulțumită de obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise.

„Uraaaaaa! Uraaaaaa!Uraaaaaa! Am câştigat procesul cu Arafat în primă instanţă. Nici nu-mi vine să cred. Instanţa a dispus că măsura obligării de a purta mască în spaţii deschise este nelegală. Soluţia poate fi atacată cu recurs în 2 zile de la comunicarea hotărârii”, a scris pe Facebook avocata Minodora Ion.

Ea a contestat în instanţă prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, iar Curtea de Apel a decis înlăturarea sintagmei „…şi deschise”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here