Motivul incredibil pentru care o română stabilită în Austria cere despăgubiri de 5.000 de euro de la stat

O româncă de 30 de ani care trăiește în Austria a rămas cu o rană la nas de pe urma testării anti-Covid-19. Ea nu și-a revenit nici acum, după o lungă perioadă în care a luat medicamente, motiv pentru care a dat statul în judecată și cere despăgubiri de 5.000 de euro.

Andrea C. a fost rănită în timpul unui test rapid pe care l-a făcut la o locație situată în districtul Krems. Ea a trebuit să fie internată de două ori și încă suferă, scrie ziarulromanesc.at

Pe 12 decembrie 2020, tânăra de 30 de ani a decis să facă un test Covid-19 la o locație de testare rapidă, lângă un teren de sport din districtul Krems. I s-a luat un tampon nazal care însă i-a provocat durere. Ea a plecat acasă cu ușoare dureri, dar simptomele nu s-au ameliorat. Tânăra de 30 de ani a continuat să sângereze din nas, iar organul olfactiv al pacientei era ușor umflat.

Pe 18 decembrie 2020, românca a mers pentru prima dată la spitalul regional Krems. Constatarea medicilor a fost următoarea: ”Leziune mucoasă după testul Covid, dreapta endonasală”. Dar, în ciuda tratamentului ambulatoriu, problemele nu s-au îmbunătățit. În ajunul Crăciunului, tânăra de 30 de ani a mers din nou la spitalul regional din Krems. ”De data aceasta i s-au administrat antibiotice. A trebuit să ia comprimatele timp de aproximativ o săptămână”, a spus o cunoștință a pacientei.

La sfatul unor prieteni, ea a luat consiliere juridică și a ajuns cu renumita avocată Astrid Wagner. ”Vom cere 5.000 de euro despăgubiri pentru durere și suferință plus orice costuri ulterioare ale procesului”, a spus avocatul, acesta considerând că autoritățile landului Austria Inferioară sunt responsabile de suferința clientei sale.

De altfel, mai scrie presa austriacă, Andrea C. are în continuare dureri și trebuie să meargă la spitalul regional Krems pentru a treia oară pe 4 ianuarie 2021.

”Pur și simplu situația ei nu se îmbunătățește”, a mai declarant presei o prietena a româncei.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here