Tribunalul Olt a decis: Ce se va întâmpla cu cei patru polițiști de la Rutieră prinși luând MITĂ

Cei patru polițiști din cadrul Poliției Rutiere Olt prinși, în martie anul trecut, în timp ce primeau șpagă de la un investigator sub acoperire pentru a trece cu vederea „încălcarea”, de către acesta, a legislației rutiere, rămân sub control judiciar.

Decizia a fost luată, miercuri, de Tribunalul Olt, instanță care judecă dosarul celor patru oameni ai legii.

„În temeiul art. 207 alin.4 Cod procedură penală, menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii Enculeasa Şerban Octavian, Găneşanu Elvis Adrian, Coman Mircea Mihăiţă şi Pană Mircea. În temeiul art. 215 alin. 1 C.p.p., pe durata controlului judiciar, inculpaţii Enculeasa Şerban Octavian, Coman Mircea Mihăiţă, Găneşanu Elvis Adrian şi Pană Mircea trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, – să informeze, de îndată, organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuinţei, – să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, Poliţia Municipiului Caracal – IPJ Olt pentru inculpatul Pană Mircea şi Poliţia Municipiului Slatina – IPJ Olt pentru inculpaţii Enculeasa Şerban Octavian, Coman Mircea Mihăiţă, Găneşanu Elvis Adrian, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi”, se arată în încheierea instanței de judecată.

Agenții de poliție Elvis-Adrian Găneșanu, Mircea-Mihăiță Coman, Șerban-Octavian Enculeasa și Mircea Pană au fost trimiși în judecată în stare de libertate, sub control judiciar, pentru luare de mită după ce, în 10 martie 2020, ei au prinși în flagrant delict primind bani de la un investigator sub acoperire pentru a trece cu vederea încălcarea, de către acesta, a legislației rutiere.

Unul dintre polițiști, Șerban-Octavian Enculeasa, va fi supus cercetării judecătorești pentru două acte materiale de luare de mită, unul săvârșit anul trecut, în noiembrie, altul în martie anul acesta, dar și pentru fals intelectual și uz de fals, iar ceilalți trei pentru singura infracțiune de luare de mită săvârșită în martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here