Clanul Corduneanu şantaja videochatiste cu plata în criptomonede

Sursa foto: romaniatv.net

Interlopii români se adaptează vremurilor moderne şi cer plata în monedă virtuală, o investiţie care s-a dovedit extrem de profitabilă în pandemia de coronavirus.

Clanul Corduneanu ţine pasul cu vremurile. Bogdan Corduneanu, 37 de ani, unul dintre membrii importanți ai clanului de interlopi din Iași, a fost reţinut miercuri, 23 decembrie, după ce a încercat să şantajeze un tânăr de 21 de ani, cerându-i să îi dea bani în monedă virtuală, a informat Ziarul de Iași. Potrivit portalului instanțelor din România, Corduneanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Clanul Corduneanu nu se dezminte nici la sfârşit de an. Unul dintre membrii de vază ai acestuia, cunoscutul Bogdan Corduneanu (37 de ani), a fost reţinut ieri după ce a încercat să şantajeze un tânăr de 21 de ani, cerându-i să îi dea bani în monedă virtuală, echivalent cash.

Corduneanu ar fi „ajutat” un alt tânăr, tot de 21 de ani, care a cerut bani unui amic, drept cotă-parte dintr-o activitate de videochat întreprinsă de prietena lui. Corduneanu şi celălalt tânăr sunt acum cercetaţi pentru şantaj. “Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că doi bărbaţi de 37, respectiv 21 de ani, ar fi ameninţat cu acte de violenţă şi ar fi intimidat un alt tânăr de 21 de ani, pentru a le remite bani, respectiv echivalentul în monedă virtuală, o monedă despre care autorităţile nu au dat amănunte.

La data de 22 decembrie, poliţiştii au depistat în flagrant delict pe tânărul de 21 de ani, bănuit de comiterea faptei, după ce ar fi luat de la persoana vătămată 8.200 de lei. În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbaţi bănuiţi de comiterea faptei au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, iar în activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here