Informare meteo actualizată. Vreme rece, ploi şi intensificări ale vântului. Vineri apar NINSORILE

Sursa foto: digi24.ro

Vremea se răceşte în următoarele zile. Începând de joi noaptea ploile vor cuprinde mare parte din ţară. De vineri seara se vor semnala precipitaţii în special sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Un val de aer rece va pătrunde şi se va instala în următoarele zile pe teritoriul României. Astfel, meteorologii ANM au actualizat o informare meteo valabilă de astăzi până sâmbătă, la ora 10. Potrivit informării ANM, până sâmbătă sunt aşteptate precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului. De asemenea, meteorologii anunţă că probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații va fi ridicată, concomitent cu pătrunderea și instalarea unei mase de aer rece.

„În intervalul 07 ianuarie, ora 10:00 – 09 ianuarie, ora 10:00 temporar vor fi precipitații, în cursul zilei de joi (7 ianuarie), local în nord, centru și nord-est, iar din a doua parte a nopții de joi spre vineri (7/8 ianuarie) aria acestora va fi în extindere dinspre sud, urmând să cuprindă cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în jumătatea de sud, unde se vor acumula 15…25 l/mp.

Vor predomina ploile, iar în cursul zilei de vineri (8 ianuarie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei, în Transilvania și Moldova, unde se va depune strat de zăpadă.

La munte, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, în special la începutul intervalului, când viteza la rafală va atinge 60…80 km/h, spulberând zăpada, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…50 km/h”, se arată într-o informare meteo transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here