Un bebeluș de origine română a scăpat de COVID după 70 de zile la Terapie Intensivă, în Spania. Petru a părăsit spitalul în aplauze

Sursa foto: b1.ro

Petru, un copil de origine română, s-a născut perfect sănătos la un spital din Valencia, dar după nouă zile s-a întors în stare gravă la pediatrie. Copilul ar fi luat COVID de la fratele său mai mare, care era asimptomatic, relatează Mediafax. După 70 de zile de îngrijiri, Petru a fost externat în aplauzele medicilor.

Bebeluşul a ajuns în stare gravă la spital, anul trecut. La început a avut probleme respiratorii şi a fost alimentat cu greu.

Din această cauză, recuperarea lui Petru a fost mult mai anevoioasă, iar în primele zile, părinţii lui, Cristina şi José, nu l-au putut vedea decât prin videoconferinţă.

Medicii spanioli spun că este un caz foarte rar de COVID-19 cu astfel de simptome la copii nou-născuţi.

După aproape două luni şi jumătate la ATI, Petru a învins coronavirusul şi a fost confirmat negativ spre satisfacţia întregului personal de la spitalul spaniol.

Mama lui a mulţumit cu lacrimi în ochi pentru grija arătată de personalul secţiei de pediatrie, care s-a strâns la uşă ca să se despartă de Petru cu aplauze.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here