Atenționare meteorologică: Ninsori, vânt și polei de sâmbătă seară până miercuri

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineață, o informare meteorologică de ninsori, vânt și polei în regiunile din jumătatea de sud a țării, valabilă până miercuri.

Informarea intră în vigoare sâmbătă seară, la ora 23:00 și este valabilă până miercuri, 12 ianuarie, la ora 06:00.

Fenomenele vizate sunt precipitațiile, mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului și formarea poleiului.

În intervalul menționat, în jumătatea de sud a țării precipitațiile se vor extinde treptat și se vor acumula cantități, local de peste 20…30 l/mp.

„Va ninge pe arii mai extinse și însemnat cantitativ, în special în noaptea de duminică spre luni (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) când se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vor fi și intervale cu ploaie și lapoviță și se va forma polei.

Din dimineața zilei de luni (11 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40…50 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 60 …70 km/h și va fi viscol”, se precizează în informarea ANM.

Probabilitatea de apariție a intervalelor de timp cu precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, iar din a doua parte a acesteia vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată, mai spun meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here