Locuință în FLĂCĂRI într-o localitate din Olt. Două persoane, la spital în stare foarte gravă/ FOTO+VIDEO

Proprietarii unei case din localitatea Vîlcele, un bărbat de 67 de ani și o femeie de 65 de ani, au ajuns, sâmbătă dimineață, în stare foarte gravă la spital, cu arsuri de gradul II și III pe circa 60 la sută din suprafața corporală după ce locuința le-a fost mistuită de flăcări.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la bunurile din patru camere de locuit și un hol”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Proprietarii locuinței, un bărbat, în vârstă de 67 de ani și o femeie, în vârstă de 65 de ani, au fost asistați medical de echipajul SMURD și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt și transportați la UPU Slatina, conștienți, cu arsuri de gradul II și III pe aproximativ 60 la sută din suprafața corporală.

Pompierii au reușit să localizeze incendiul în scurt timp și au limitat propagarea acestuia la trei camere de locuit și o baie. Intervenția a durat aproximativ trei ore.

„În urma incendiului au ars aproximativ 120 de metri din acoperișul casei și bunurile din patru camere de locuit și un hol”, a mai precizat reprezentantul ISU Olt.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la tabloul electric al locuinței.

Pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:

-Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice. Orice modificare a acesteia se va executa numai cu personal autorizat;
-Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
-La suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
-Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când prezintă defecțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here