Nu mai bea această cafea! ATENȚIE, iată ce solvent chimic conține

Chiar dacă cafeaua decofeinizată este alegerea cea mai bună în cazul persoanelor care nu vor să consume cofeină, există, se pare, niște riscuri pe care aceasta le are asupra sănătății.

Medicii și nutriționiștii trag un semnal de alarmă și susțin că deși despre cafeaua decofeinizată se spune că este o alternativă sănătoasă la cea cofeinizată, ea poate fi la fel de nocivă pentru sănătate.

Mai exact, potrivit specialiștilor, bând cafea fără cofeină, este posibil să ingeraţi produse chimice periculoase. Se pare că boabele de cafea conţin în mod natural cofeină, iar modul prin care aceasta este îndepărtată este dificil, astfel că este nevoie de un proces industrial.

Astfel, boabele de cafea trebuie înmuiate într-un solvent chimic care eliberează cofeina. Procesul este unul chimic, așa că urmările pot fi grave.

„Boabele sunt înmuiate într-un solvent chimic care eliberează cofeina. Unii dintre solvenţi sunt aceiaşi utilizaţi în diluantul pentru pictură sau dizolvanţi”, a explicat William Li, medic, preşedinte şi director medical la Fundaţia Angiogenesis, potrivit Adevărul.

În același timp, potrivit sursei citate, aceste produse chimice pot produce probleme de sănătate importante. De exemplu, clorura de metilen nu este un produs chimic uşor.

În acest context, medicul R. Byakodi subliniază că inhalarea acestei substanţe irită nasul şi gâtul şi afectează sistemul nervos.

„Este recunoscut faptul că încetineşte temporar sistemul nostru nervos central”, a confirmat medicul AVA Williams.  Pe lângă faptul că aceste produse consumate de foarte multe persoane pot afecta sistemul nervos, ele provoaca artrită rematoidă şi prezintă şi un risc de cancer.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here