Decizia momentului legată de școlile din România. Milioane de elevi sunt AFECTAȚI!

S-a luat decizia momentului legată de școli. Milioane de elevi sunt afectați. Comitetul pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de ieri, 8 ianuarie, Hotărârea numărul 2 din 2020.

Printre prevederile din această hotărâre menționăm propunerea suspendării activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line până la data de 7 februarie 2020, necesară emiterii ordinului de către ministrul Educației. Cu alte cuvinte, cei care sunt elevi vor învăța în continuare de acasă.

De asemenea, a fost aprobată lista statelor și zonelor considerate ca fiind cu risc epidemiologic crescut.

Totodată a fost actualizată componența Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat vineri, 8 ianuarie 2021, lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Sunt 50 de state printre care și Spania, Franța și Irlanda. Din cauza răspândirii infecției cu COVID, este de așteptat să se ajungă iar la măsuri de carantină.

Se intră în carantină de astăzi

Lista statelor din zona galbenă a fost actualizată vineri, 8 decembrie, prin decizie a CNSU. Cetățenii care sosesc din aceste țări și intră pe teritoriul României începând de sâmbătă, 9 ianuarie 2021, ora 20.00, vor suporta măsurile de carantină de 14 zile. Carantina se aplică deja în marea majoritate a statelor din Europa și de pe întreg globul.

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat a fost aprobată prin Hotărârea nr. 2 din 08.01.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și intră în vigoare de la data de 09.01.2021 ora 20:00.

Pe listă publicată de Institutul Național de Sănătate Publică au fost introduse mai multe state, printre care și Spania, Franța sau Irlanda. La ultima actualizare, pe lista țărilor din zona galbenă au intrat și Italia, Germania, Austria, Africa de Sud (din cauza noii tulpini de coronavirus depistate în această regiune). Măsurile de carantină vizează limitarea răspândirii noului coronavirus și presupune, în primul rând distanțare socială și izolarea celor care prezintă un factor ridicat de risc cu COVID.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here