Primele evenimente din cauza zăpezii în Olt: Un microbuz cu pasageri a derapat în afara carosabilului la Movileni, un camion încărcat cu fructe a intrat în șanț la Balș. Starea drumurilor în județ

Primele evenimente rutiere din cauza zăpezii în Olt: Un microbuz cu pasageri a derapat în afara carosabilului la Movileni, iar un autocamion încărcat cu fructe a intrat în șanț la Balș.

În afară de cele două evenimente, nu au fost probleme deosebite pe drumurile din județul Olt, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), sublocotenentul Alin Băsășteanu.

„În această dimineață, în comuna Movileni, un microbuz cu opt pasageri a derapat în afara carosabilului. A fost repus pe carosabil cu ajutorul unui buldoexcavator al SVSU Movileni.

Tot în această dimineață, la intrarea în orașul Balș, dinspre Craiova, un autocamion încărcat cu fructe a derapat în șanț. Traficul se desfășoară normal, urmează să fie repus pe carosabil, cu ajutorul unor utilaje de mare capacitate”, a declarat reprezentantul pompierilor.

Alături de mai multe județe din sudul țării, Oltul se află, de duminică seară până astăzi, la ora 14.00, sub Cod Galben de ninsori abundente și intensificări ale vântului.

„În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), însudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10…20 cm și izolat 30…40 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea”, potrivit meteorologilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here