Bărbatul din Olt care a MURIT după incendiul ce i-a MISTUIT casa va fi înmormântat azi. Soția sa, în stare gravă la spital

Bărbatul din localitatea Vîlcele căruia un incendiu devastator i-a distrus, sâmbăta trecută, casa și care a murit la spitalul din Slatina în urma rănilor provocate de flăcări va fi înmormântat, astăzi, în comuna natală. Soția lui este, și ea, în stare gravă la spital.

În urma incendiului, bărbatul de 67 de ani și soția sa, în vârstă de 65 de ani, au ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, cu răni de gradul II și III pe circa 60 la sută din suprafața corporală.

Cu toate eforturile depuse de medici, bărbatul a decedat și va fi înmormântat astăzi de rude. Soția acestuia rămâne, și ea, în stare foarte gravă la spital.

„Va fi înmormântat astăzi. Mare păcat, era o familie cumsecade. Soția lui a suferit și ea răni grave în incendiu, este internată în spital. Sperăm ca măcar ea să scape, să se facă bine”, a declarat primarul din Vîlcele, Alexandru Taifas.

___________

Alarma a fost dată sâmbătă dimineață, pentru stingerea incendiului intervenind pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la bunurile din patru camere de locuit și un hol”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Pompierii au reușit să localizeze incendiul în scurt timp și au limitat propagarea acestuia la trei camere de locuit și o baie. Intervenția a durat aproximativ trei ore.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la tabloul electric al locuinței, potrivit celor care au efectuat cercetările la fața locului (Detalii și imagini de la nenorocire – AICI).

De fiecare dată când se întâmplă astfel de nenorociri, pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:

-Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice. Orice modificare a acesteia se va executa numai cu personal autorizat;
-Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
-La suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
-Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când prezintă defecțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here