Raed Arafat s-a vaccinat anti-covid. Mesaj pentru persoanele care refuză să se imunizeze

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a vaccinat împotriva COVID-19 la ora 12, în direct, în faţa camerelor de luat vederi.

S-a întâmplat la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgenţă Dimitrie Gerota, din Capitală. Alături de Raed Arafat, s-a imunizat şi personalul din instituţia pe care o conduce. “Este un gest de normalitate”, a transmis şeful DSU, care i-a îndemnat pe români, şi cu această ocazie, să se imunizeze.

Raed Arafat a transmis totodată că vaccinarea este speranţa momentului şi că ţinta este ca 70 la sută din populaţie să fie imunizată. Nu a ascuns nici faptul că există angajaţi ai DSU care sunt sceptici cu privire la acest proces, însă spune că le respectă decizia, având în vedere că vaccinarea este voluntară.

Raed Arafat, despre persoanele care refuză vaccinarea

Vor continua colegii noştri să vină în următoarele zile. E un gest de normalitate. Noi am făcut un pas acum şi abia am aşteptat să ajung să pot să mă vaccinez şi am promis public că fac acest lucru şi mă bucur că l-am făcut. Nu am recomanda oamenilor să se vaccineze, dacă noi nu ne-am vaccina. Vaccinul e voluntar, nu e obligatoriu. E considerat vaccin sigur, e gratuit. Dacă reuşim toţi să îl facem, reuşim să ajungem cât mai repede către o situaţie de normalitate. Îndemnul meu către oameni e să nu asculte toate aceste ştiri nefondate despre vaccin şi să asculte toate indicaţiile oficiale despre vaccin. Mai avem o doză de făcut pe 1 februarie, doză de rapel. Foarte uşor a fost. Eu mă vaccinez sezonier antigripal”, a afirmat Raed Arafat, citat de News.ro.

Întrebat care este mesajul său pentru cadrele medicale care nu vor să se vaccineze, Arafat a răspuns: „Trebuie să vedem în primul rând care sunt motivele. Întotdeauna când calculăm dozele trebuie să împărţim la doi, pentru că există rapel”.

Cei care amână, care nu vor să se vaccineze au varii motive. Poate unii vor să mai aştepte, poate unii vor să mai vadă, poate au ascultat păreri şi au încredere în ele. Eu recomand să ne vaccinăm, iar apoi să ne întoarcem la o viaţă cât mai aproape de normal. Pentru mine campania merge bine. Nu stăm cel mai bine în Europa, dar nici cel mai prost. Stăm bine. Vor mai fi înfiinţate centre. Vor fi plătiţi medicii de familie ca să participe la vaccinare. Nu ştiu cifrele exacte, dar mâine o să aveţi briefingul de la colegii care se ocupă de campania de vaccinare. La etapa a doua, care va începe cât mai curând, vor începe cu persoanele în vârstă, persoanele cu vulnerabilităţi şi apoi personalul esenţial din diferite instituţii, activităţi esenţiale în societate”, a adăugat Arafat.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here