Polițistul din Olt prins în timp ce lua MITĂ a fost trimis în judecată de procurori

Sursa foto: adevarul.ro

Un polițist din Olt a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă după ce omul legii a fost prins în flagrant delict în timp ce primea o șpagă de 750 de euro.

Este vorba de fostul agent șef principal Gheorghe Militaru, din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Osica de Sus – Postul de Poliţie Fărcaşele.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt pe data de 8 ianuarie.

Potrivit anchetarorilor, poliţistul, în schimbul banilor, ar fi trebuit să soluționeze favorabil un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care denunţătorul a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea.

Totodată, omul legii s-a prevalat de o pretinsă influenţă asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul ofiţerilor D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, precum şi de sprijinul Serviciilor Operaţii, respectiv Tehnic din cadrul DGA -Structura Centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here