VIDEO Noi imagini cu drumurile din Olt pentru care constructorul Drumului Expres a fost amendat de Poliție. Ce spun șoferii

Noi imagini cu porțiunile de drum din Olt pentru care constructorul tronsoanelor II și III ale Drumului Expres a fost amendat de Poliție pentru starea lor proastă au apărut pe rețelele de socializare.

Într-o filmare cu telefonul mobil se observă cu zeci de mașini merg foarte încet, bară la bară, printr-o zonă extrem de accidentată, plină de gropi și noroi.

Cei care au realizat filmarea comentează în termeni foarte critici pe cei responsabili de starea drumului.

Imediat au apărut comentarii ale șoferilor care au trecut prin zona cu pricina și care dau vina pe autorități. Mai mult, sunt și îndemnuri ca șoferii să facă front comun și să blocheze circulația.

„Doar in România poți întâlni situațiile astea, o țara de…”scrie un internaut.

„Cel mai urat drum”, se plânge un alt conducător auto.

„Care sunteti oameni strângeți-va și blocați l ! Pe fb nu se face nimic”, îndeamnă un comentator.

Au apărut însă și mai multe comentarii ale unor persoane care cred că totul este firesc în condițiile existenței unui șantier în zonă și că este nevoie și de sacrificii în contextul realizării drumului expres.

„Vreti autostrada. Eu merg saptamanal pe acolo merg usor si nu s-a intamplat nimic”, scrie un internaut.

„Eu fac zilnic drumul asta chiar nu ma deranjează trebuie sacrificii sa avem și noi un drum expres!”, comentează un alt șofer.

„Sunt sate in Romania de arata poate mai rau si voi va plangeti de cateva sute de metri rusine”, spune o altă persoană.

„Politia Slatina a luat masurile care se impun impotriva constructorului. Rezultatul masurilor il vom vedea in zilele urmatoare”, se arată în comentariul unui internaut informat.

Constructorul Drumului Expres Craiova-Slatina-Craiova a primit mai multe amenzi de la Poliție pentru starea proastă a unor segmente de drum, căi de serviciu, care leagă municipiul Slatina de localitățile Slătioara și Brebeni și care, utilizate de camioanele constructorului, au devenit impracticabile, pe anumite sectoare, pentru autoturisme, mai ales pe vreme rea.

Este vorba de o asociere de firme condusă de UMB Spedition, care construiesc tronsoanele 2 și 3 ale drumului expres pe teritoriul județului Olt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu, constructorul a fost amendat de trei ori în ultimele 12 luni.

„În ultimele 12 luni, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale unei societăți comerciale, întrucât aceasta nu a asigurat viabilitatea părții carosabile în zona variantelor de serviciu instituite pe Drumul Județean 546 și Drumul Județean 677, la ieșirile din localitățile Brebeni și Slătioara, unde sunt efectuate lucrări de construcție a Drumului Expres Craiova – Pitești. Valoarea acestora este de peste 17.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Drumul expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

Licitațiile pentru cele 4 loturi aferente drumului expres Craiova – Pitești au fost lansate încă din iulie 2017, dar doar Tronsoanele 1 și 2 au fost contractate. Tronsoanele 3 și 4 au fost contestate, iar procedura lansată de CNAIR a fost infirmată în instanța încă din 2018. Cele două au fost relicitate, iar câștigătorul la licitație a venit la finalul lunii iunie – UMB. Contractele au fost semnate în septembrie 2020, dar pentru unul dintre tronsoane instanța de judecată a decis recent revizuirea deciziei CNAIR.

Pentru tronsoanele 1 și 2, CNAIR a semnat contractele de la finele lui 2018, iar din mai 2019 au început primele lucrări pe șantier.

Tronsonul 1 (17,7 km) este executat, pe teritoriul județului Dolj, de către italienii de la Tirrena Scavi, pentru circa 76 de milioane de euro, Tronsonul 2, care va ocoli orașele Bals și Slatina, și Tronsonul 3 sunt construite de asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL. Cele trei contracte au termen 12 luni pentru proiectare și apoi 24 de luni pentru execuție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here