Prefectul de Olt, întâlnire cu constructorul tronsonului 2 al Drumului Expres. Ce au decis părțile pentru remedierea DJ 546, la ieșire din Slatina

În contextul nemulțumirilor manifestate de tot mai mulți șoferi în legătură cu starea proastă a Drumului Județean 546, în zona în care se intersectează cu șantierul Drumului Expres (la ieșire din Slatina spre comuna Brebeni), prefectul de Olt, Florin Homorean, a avut, azi, o întâlnire cu reprezentanții constructorului ce realizează tronsonul 2 al drumului expres.

La discuții au participat și reprezentanți ai Secției Drumuri Naționale Slatina, precum și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

„Astăzi, așa cum am prezentat în cursul zilei de ieri, am avut o întâlnire cu reprezentanții asocierii de firme care execută lucrările pe Tronsonul II al drumului expres Craiova-Pitești, reprezentanți ai Secției Drumuri Naționale Slatina și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt, având ca temă analizarea situației existente la intersecția Drumului Județean 546 cu șantierul drumului expres (zona industrială a municipiului Slatina spre comuna Brebeni).

Din cauza fenomenelor hidrometeorologice care s-au manifestat în ultima perioadă, varianta ocolitoare a șantierului a fost afectată, traficul rutier în zonă desfășurându-se în condiții foarte grele”, a scris, pe pagina sa de socializare, prefectul de Olt.

Scopul întâlnirii a fost acela de a găsi soluții pentru ca traficul să se desfășoare în condiții de siguranță pentru cetățeni în acest segment de drum.

„Pentru limitarea acestor efecte constructorul a dispus, ca măsură provizorie, până în momentul în care condițiile meteorologice vor permite refacerea părții carosabile, continuarea intervenției periodice cu un utilaj pentru nivelarea părții carosabile (autogreder)”, susține Florin Homorean.

În perioada imediat următoare se vor pune în aplicare câteva măsuri, monitorizarea permanentă de către constructor a zonei respective, intervenția periodică a utilajului pentru remedierea provizorie a suprafeței carosabile fără afectarea corpului drumului și refacerea corpului drumului imediat ce condițiile hidrometeorologice vor permite, a mai precizat prefectul județului.

Constructorul Drumului Expres Craiova-Slatina-Craiova a primit mai multe amenzi de la Poliție pentru starea proastă a unor segmente de drum, căi de serviciu, care leagă municipiul Slatina de localitățile Slătioara și Brebeni și care, utilizate de camioanele constructorului, au devenit impracticabile, pe anumite sectoare, pentru autoturisme, mai ales pe vreme rea.

Este vorba de o asociere de firme condusă de UMB Spedition, care construiește tronsoanele 2 și 3 ale drumului expres pe teritoriul județului Olt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu, constructorul a fost amendat de trei ori în ultimele 12 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here