Joe Biden a devenit oficial al 46-lea preşedinte al SUA. El a depus jurământul

Joe Biden a devenit oficial al 46-lea preşedinte al SUA. Acesta a depus jurământul de învestitură, după care a ţinut primul său discurs în calitate de preşedinte al SUA. „Este ziua Americii, este ziua democrației, o zi a speranței. Azi sărbătorim nu triumful unui candidat, ci triumful unei cauze, cea a democrației, a spus Biden în primul său discurs ca președinte.

„Tocmai am depus jurământul, jurământ depus prima dată de George Washington. Avem multe de făcut. Multe de reparat, de vindecat, de construit și de câștigat. Puțini s-au confruntat cu vremuri mai solicitante decât cele pe care le trăim. Acest virus a luat mai multe vieți decât a pierdut America în al Doilea Război Mondial. Creșterea terorismului domestic, extremismul – le vom înfrânge”, a spus Biden.

„Suntem o națiune măreață, suntem oameni buni. Am ajuns atât de departe, mai avem mult de mers. Avem multe de făcut, multe de reparat, multe de vindecat”, a mai spus noul președinte al SUA.

„Am aflat din nou că democrația este prețioasă. Democrația este fragilă și în acest moment, prieteni, democrația a învins. Acum, pe acest teren sfințit, unde în urmă cu doar câteva zile violența a încercat să zdruncine chiar fundația Capitoliului, ne reunim ca o singură națiune, indivizibilă, pentru a efectua transferul pașnic, al puterii așa cum am făcut timp de mai mult de două secole”, a spus Biden.

„Aşa ceva nu se va mai întâmpla niciodată. Niciodată! Voi fi un preşedinte pentru toţi americanii”, a mai spus el.

„Sunt vremuri care ne pun la încercare. Am avut de-a face cu un atac la democrații, un virus, creșterea inegalității, rasism sisemic, dar le facem față tuturor. Ne vom ridica la înălțimea provocărilor”, a continuat Biden.

Și vicepreşedintele Kamala Harris a depus jurământul după ce Lady Gaga a interpretat imnul naţional al SUA.

„Vă rog să ridicaţi mâna dreaptă şi să repetaţi după mine: Eu, Kamala Devi Harris, jur solemn că voi susţine şi apăra Constituţia Statelor Unite împotriva tuturor inamicilor, străini sau interni. Că o voi trata cu credinţă şi devotament. Că îmi asum acest lucru în mod liber, fără rezerve şi fără nicio intenţie de a-l încălca. Că voi îndeplini cu bună-credinţă îndatoririle funcţiei pe care urmează să o preiau. Vă rog să ridicaţi mâna dreaptă şi să repetaţi după mine: Eu, Kamala Devi Harris, jur solemn că voi susţine şi apăra Constituţia Statelor Unite împotriva tuturor inamicilor, străini sau interni. Că o voi trata cu credinţă şi devotament. Că îmi asum acest lucru în mod liber, fără rezerve şi fără nicio intenţie de a-l încălca. Că voi îndeplini cu bună-credinţă îndatoririle funcţiei pe care urmează să o preiau”, a declarat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here