Deputatul Florin Barbu: Bugetul PNL, o himeră. PSD propune un buget pentru oameni, un buget al dezvoltării

Deputatul PSD de Olt Florin Barbu spune că bugetul la care Guvernul Cîțu lucrează este o himeră și că, ca variantă alternativă, Partidul Social Democrat propune „un buget pentru oameni, un buget al dezvoltării, nu un buget de criză și austeritate”. 

Florin Barbu critică de pe acum bugetul guvernului de dreapta, intuind că acesta o să conțină un deficit „umflat”, fără măriri de pensii, salarii și alocații, dezavantajos pentru fermieri și pentru mediul de afaceri în general.

„De săptămâni bune, se tot vorbește în spațiul public, despre Bugetul pentru anul 2021, dar de văzut, nu l-a văzut nimeni.

Nu va fi mare lucru de citit și analizat în Proiectul de Buget care este în lucru la Guvern, pentru că orice finanțist știe că deficitul o să fie umflat, că nu vor exista măriri de pensii și alocații, așa cum prevede legea, că fermierii și mediul de afaceri nu primesc ajutoare, iar de investiții nu poate fi vorba, acum, în vreme de pandemie.

Pandemia a ajuns, din păcate, scuza lui Cîțu pentru măsurile de austeritate și pentru slaba guvernare PNL-USR”, comentează, pe pagina sa de socializare, parlamentarul de Olt.

În acest context, PSD va prezenta o alternativă la bugetul Guvernului Cîțu, social-democrații pregătind un buget care propune stimularea dezvoltării economice prin programe și scheme de ajutor de stat pentru marile companii, IMM-uri și fermieri.

„PSD va prezenta un buget alternativ, realizat de o echipă, din care am făcut și eu parte.

Vom arăta că, în aceleași condiții economice, se pot acorda majorările de venituri pentru populație, așa cum este stimulat în cele două acte normative aprobate de Parlament.

PSD propune un buget pentru oameni, un buget al dezvoltării, nu un buget de criză și austeritate făcut de niște indivizi fără prea multă experienta in domeniul financiar și politic și câțiva ani vechime în muncă.

Bugetul PSD propune stimularea dezvoltării economice prin programe și scheme de ajutor de stat pentru marile companii, IMM-uri și fermieri, vrem să relansam producția și creștem numărul de locuri de muncă stabile și bine plătite.

Noi vrem să readucem România pe traiectoria creșterii economice și să reducem deficitul bugetar, așa cum am făcut în urmă cu aproximativ doi ani”, notează Florin Barbu.

Guvernul de dreapta are o singură viziune – austeritatea și înghețarea veniturilor, afirmă social-democratul oltean.

„Va arunca România în criză economică, o sintagmă preferată de Cîțu, așa cum bine îmi aduc aminte.

Și cine știe ce va mai aduce și Bugetul Himeră ținut la secret de Guvernul de Dreapta?!”, mai comentează Florin Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here