Vremea azi, 21 ianuarie. Atmosferă plăcută și temperaturi de primăvară în toată țara

Astăzi se face mai cald decât ar fi normal și o să avem o zi destul de însorită și ceva condiții de ceață în orele dimineții.

Vântul suflă mai tare la munte, dar se intensifică și în zonele vestice, iar maximele pleacă de la 4 grade în depresiuni și ajung la 12 grade prin vestul și sudul țării.

Vedem cum arata vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă, soare, foarte puțini nori și temperaturi în creștere. Ieri au fost 5…6 grade în zona; astăzi se ating chiar și 12 grade.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se încălzește simțitor. E drept că acum dimineața este cam frig și s-a lăsat ceața în unele zone, dar după prânz avem atmosfera plăcută și 8…9 grade în termometre.

Saltul termic este evident și în nordul Moldovei și în Bucovina. Ieri au fost cel mult 2…3 grade; astăzi maximele ajung la 7…8 grade și o să avem vreme frumoasă, dar după ce se risipește ceața de la câmpie.

Temperaturile cresc și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Acum este ceață densă în zona județului Cluj, unde până la ora 10 este și un cod galben de ceață și vizibilitate redusă. Mai târziu se arată soarele și se ating 6…7 grade.

În ținuturile vestice se facă mult mai cald decât ar fi normal la această dată. Temperaturile urcă până la 11…12 grade; domină atmosfera însorită, dar vântul devine mai insistent.

Și în Transilvania găsim soare, vreme bună și temperaturi mai ridicate decât ieri. Doar vântul are intensificări la munte, în special la altitudini mari.

În Oltenia așteptăm vreme caldă pentru această perioadă, soare, câțiva nori și în jur de 9…10 grade la orele prânzului.

Și în ținuturile sudice ne-așteaptă o zi destul de plăcută. Acum, dimineața, este un pic de ceață în zonă, dar mai târziu se anunță atmosferă de primăvara și temperaturi cu mult peste valorile normale.

Vremea în țară

Vineri va fi mult mai cald decât în mod normal, dar în vest, nord și centru se adună norii, iar pe seară apar ploi slabe. În rest rămânem cu timpul frumos.

Și sâmbăta o să fie foarte cald pentru această perioadă. Ploile se extind în jumătatea vestică a țării, iar la munte se anunță lapoviță și condiții de polei. În ținuturile estice prindem încă o zi însorită, dar cu ceață în orele dimineții.

Vreme caldă avem și duminică, deși temperaturile scad ușor. Domină atmosfera închisă, ploile continuă în jumătatea vestică, dar apar sporadic și în est, iar în zonele montane o să fie lapoviță și polei.

Vremea în București

Se încălzește și în zona Capitalei și o să avem o după-amiaza însorită, cu temperaturi de luna martie, de 10…11 grade. La noapte se vor înregistra în jur de minus 2 grade.

Și vineri avem vreme bună, soare, atmosferă de primăvară și vreo 12 grade pe la amiază.

Sâmbătă, încă o zi foarte caldă pentru data din calendar. Temperatura urcă până la 13 grade, vântul rămâne activ, iar în noaptea următoare apar ceva înnorări și minima ajunge pe la 2…3 grade.

Duminică, temperaturile scad ușor, dar va fi în continuare mult mai cald decât în mod normal. Se vor atinge 9…10 grade și o să plouă, din când în când.

Vremea la munte

Un aer cald ajunge și în zonele de munte. Norii apar destul de rar; vântul suflă mai tare pe creste, iar în nordul Carpaților Orientali atinge viteze de 70…80 km/h. Prin stațiuni, se ating chiar și 5…6 grade, însă din cauza încălzirii crește riscul de avalanșe.

Vineri, temperaturile mai cresc puțin, dar va fi în continuare destul de frig. Dimineața o să ningă puțin în Carpații Occidentali și prin Orientali, iar pe creste vântul va depăși 70…80 Km/h și va spulbera zăpada depusă.

Sâmbătă prindem vreme mai bună. Continuă să se încălzească, iar dimineața e posibil să vină un pic de lapoviță în nordul Orientalilor.

Ziua de duminică ne-aduce vreme caldă pentru această perioadă și din ce în ce mai mulți nori în masivele vestice, unde spre seară apare lapovița.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here