Plăți pentru lucrări NEEXECUTATE și lucrări executate prost cu bani europeni la Spitalul Balș. Ce spune noul primar

Noua administrație a Balșului a descoperit la spitalul orașului mai multe nereguli legate de lucrări pe bani publici. Recent, noul primar, Cătălin Rotea, a dezvăluit la postul local de televiziune Olt TV că este vorba fie de lucrări neexecutate, dar mare parte dintre ele plătite, fie lucrări finanțate din fonduri europene executate foarte prost.

Mai mult, în cazul uneia dintre lucrările contractate a dispărut proiectul tehnic. De asemenea, o altă lucrare a fost începută fără avizul pompierilor.

„Problemele pe care le generează Spitalul Orășenesc Balș sunt multe și de o factură complexă: de la lucrări neexecutate, dar parțial plătite, până la lucrări pe fonduri europene executate foarte prost. Eu, ca primar al orașului Balș, de o săptămână cu reușesc să găsesc un proiect tehnic al unei lucrări care se execută la spital. Nu se mai lucrează acum, dar lucrarea este în curs de execuție, nu s-a făcut recepția.

Eu, ca primar al orașului Balș, nu înțeleg cum o altă lucrare la spital, pe eficiență energetică, nu a avut în certificatul de urbanism avizul ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență – n.r.) și lucrările sunt făcute fără să fi chemat pe cineva de la ISU. Este o lucrare plătită 90%.

Deci spitalul comportă foarte multe probleme care nu vor rămâne așa. Asta nu înseamnă că oamenii de acolo (pe parte medicală – n.r.) nu-și fac treaba. Am tot respectul pentru cadrele medicale, am avut o întâlnire cu toți șefii de secții. Deci vorbesc pe parte medicală, nu pe personal TESA, unde sunt alte discuții de altă natură”, a declarat Cătălin Rotea.

Dezvăluirile au fost făcute în emisiunea „Imperativ”, unde noul primar al Balșului a anunțat că nu se va plăti nici un leu pentru lucrările începute sub vechea administrație care nu sunt executate „la virgulă”, în conformitate cu documentația tehnică.

„În acest context, reprezentanții primăriei nu vor semna nici un proces verbal – și asta nu e valabil doar pentru spital, ci pentru toate lucrările – până când lucrările nu vor fi executate conform proiectului tehnic, la linie și virgulă, până când lucrările nu vor fi executate așa cum trebuie, din punct de vedere cantitativ și calitativ. Dacă lucrările sunt conform proiectului, la virgulă, absolut toți banii care mai sunt de plătit (că vorbim de spital, că vorbim de alte lucrări ale Primăriei Orașului Balș), vor fi plătiți. 

Eu nu mă lamentez, nu mă vait. Oamenii din Balș m-au ales să rezolv problemele, oricât de grele ar fi. Oricâte probleme aș fi moștenit, nu mă vait de greaua moștenire, dar trebuie să prezint lucrurile și să spun că, într-o formă sau alta, le voi rezolva pe cale legală”, a mai spus Cătălin Rotea.

În urmă cu câteva luni, OLT-ALERT a dezvăluit mai multe aspecte legate de fostul primar al Balșului, Mădălin Teodosescu, și de clientela acestuia formată din oameni și firme abonate la robinetul banilor publici.

Era vorba de milioane și milioane de lei cu care fosta administrație a umflat conturile unor companii conduse de apropiați ai fostului edil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here