Primăria Balș, credit de 16 milioane lei pentru cofinanțarea unor proiecte vechi și pentru investiții noi

Primăria Balș a demarat procedura pentru contractarea unui credit de circa 16 milioane de lei pentru cofinanțarea proiectelor pe fonduri europene contractate de fosta administrație și lăsate de izbeliște, dar și pentru investiții noi. Pe de altă parte, noul primar al orașului, Cătălin Rotea, spune că pentru lucrările contractate de predecesorul său, Mădălin Teodosescu, și care nu sunt executate conform proiectelor tehnice nu se plăti nimic. 

Potrivit primarului Rotea, din banii obținuți de la bănci 10 milioane vor merge către investiții noi, restul urmând să fie plătiți companiilor care au contractat lucrări cu vechea administrație, în măsura în care acestea sunt bine făcute.

„Am demarat o procedură de contractare a unui credit de 6,5 milioane de lei pentru a asigura cofinanțarările pentru absolut toate proiectele pe care precedenta administrație l-a lăsat nefinanțate. Și vorbim de fonduri europene. Creditul probabil va fi de circa 16 milioane de lei, din care 10 milioane să meargă pe investiții noi în oraș, dar în primă fază vom scoate 6,5 milioane de lei la licitație.

Dacă lucrările sunt executate la virgulă, voi plăti 6,5 milioane de lei. Dacă ele nu sunt executate așa cum trebuie, voi elimina aceste sume până la concurența lucrărilor executatea”, a declarat, la emisiunea „Imperativ” de la postul local de televiziune OltTV, primarul Balșului.

Edilul afirmă că proiectele demarate de fostul primar au rămas fără cofinanțare din cauza incompetenței.

„Avem un consultant care să negocieze cu băncile, pentru că s-a scos la licitație de două ori și nu a venit nimeni de la bănci pentru că s-a scos în niște condiții absurde: patru ani perioadă de grație, patru ani perioadă de tragere. Nici o bancă nu ar veni în această situație, pentru că e absurd, e nefezabil, e nerealizabil. Ce s-a făcut în ultimul an din punct de vedere administrativ pe aceste proiecte pe fonduri europene a fost o spoială și o minciună generalizată”, a mai spus Cătălin Rotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here