Restricții pentru combaterea și prevenirea infectărilor cu SARS-CoV-2 impuse în alte două localități din Olt

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat, miercuri, o hotărârea cu privire la introducerea de restricții în vederea combaterii și prevenirii răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul a două localități.

Este vorba de comuna Vădastra (unde rata de incidenţă a infectărilor este de 2,26 cazuri/1.000 de locuitori) şi Icoana (unde rata de incidenţă este de 1,72 cazuri/1.000 de locuitori).

Pentru aceste localităţi se aplică, începând cu data de 28.01.2021, pentru o perioadă de 14 zile, pe lângă măsurile prevăzute de anexele nr. 2 și 3 din H.G. nr. 3/2021, și următoarele măsuri specifice ratei de incidență:

  1. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
  2. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00;
  3. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00;
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct. 2 și 3 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

În restul localităților din Olt, cu excepția comunelor Optaşi Măgura, Nicolae Titulescu, Leleasca, Dobroteasa, Priseaca, Gârcov şi Oporelu), desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Măsura se aplică și restaurantelor și cafenelelor, pentru spațiile interioare, care pot funcționa în intervalul orar 6:00 – 23:00, situație valabilă și în cazul restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă și ea tot fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în judeţul Olt, la data de 27.01.2021, este de 0,52/1.000 locuitori, iar în 57 de localităţi nu a fost înregistrat, în ultimele 14 zile, nici un caz pozitiv COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here