Cresc alocațiile de la începutul lunii februarie. A doua majorare, sub semnul întrebării

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut noi precizări legate de cea de-a doua majorare a alocațiilor pentru copii, în cadrul unei conferințe susținute astăzi.

Raluca Turcan susține că alocațiile au crescut cu 20% pe 1 ianuarie, însă plata se va face pe 1 februarie deoarece așa este procedura. Însă acest lucru nu înseamnă că majorările se vor face pe 1 februarie.

”Am văzut o declaraţie de-a mea răstălmăcită în spaţiul public.  După cum bine cunoaştem, alocaţiile au fost crescute de la 1 ianuarie 2021, cu 20% dar plata se face pe 1 februarie pentru că aşa se face. Nu majorările se fac de la 1 februarie” , a precizat ministrul.

De asemenea, ministrul pune sub semnul întrebării cea de-a doua majorare a alocațiilor. Acest fapt aduce o îngrijorare în rândul românilor.

”În privinţa alocaţiilor avem un proiect de lege în Parlament, care prevedea două etape de majorare a alocaţiilor, una în ianuarie şi una pe la mijlocul anului. Noi am făcut prima majorare de 20%, vom vedea dacă în Parlament se va menţine şi a doua majorare. Ne vom da seama şi din Bugetul care va fi pe anul acesta” , a declarat Raluca Turcan.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here