Deputatul de Olt Gigel Ştirbu a depus un proiect de lege pentru combaterea „turismului electoral”

Deputatul liberal de Olt Gigel Ştirbu a depus un proiect de lege pentru combaterea „turismului electoral”, care prevede modalitatea în care pot vota cei cu vize de flotant.

Potrivit documentului, nu mai pot vota pe listele electorale permanente persoanele care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală de mai puţin de un an de zile înaintea datei scrutinului.

„Așa cum am promis, am depus la începutul acestei noi legislaturi inițiativa legislativă pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidenta persoanelor şi actele de identitate ale cetățenilor români, în sensul prevenirii «turismului electoral» și distorsionării rezultatului alegerilor”, a declarat inițiatorul proiectului.

Concret, nu mai pot vota pe listele electorale permanente persoanele care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală de mai puțin de un an de zile înaintea datei scrutinului. De ce?

„Pentru că sunt cetățeni care îşi fac viză de flotant cu 3, 4, 5 zile înainte, o săptămână sau cu o lună înainte de ziua alegerilor, apoi, își exercită dreptul constituțional de a vota acolo, iar patru ani de zile nu mai calcă prin acea localitate. Este inadmisibil ca prin votul astfel viciat din localitățile respective, de către cetățenii care nu locuiesc în comunitățile respective, să fie compromise programele de dezvoltare ale localităților! Stop turismului electoral!”, a scris, pe pagina sa de socializare, Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here