Acasă Național Tragedie în l...

Tragedie în lumea gimnasticii! Nadia Comăneci este în doliu. Vestea care a întristat fanii

Fosta gimnastă, Nadia Comăneci, este în doliu după ce și-a pierdut una dintre cele mai dragi persoane din viața sa. O prietenă apropiată a campioanei s-a stins din viață, la doar 52 de ani. Aceasta a fost răpusă de o boală necruțătoare.
Este vorba de  Dianne Durham, prima campioană afro-americană la gimnastică din istoria Statelor Unite ale Americii a fost răpusă de o boală necruțătoare.

Nadia Comăneci este în doliu. Mesajul emoționat al campioanei

Nadia Comăneci a anunțat decesul prieteni sale printr-un mesaj postat pe Twitter și și-a exprimat regretul. „Mi-a fost o foarte dragă prietenă și o persoană minunată! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris Nadia Comăneci, pe contul său de Twitter.

Dianne Durham și-a dezvoltat tehnica la școala românilor Bela și Marta Karolyi, iar în 1982 a reușit să devină campioană a Statelor Unite la toate aparatele. Însă, din păcate, o accidentare gravă a obligat-o să pună capăt carierei sale în 1985.

„Dianne a murit în liniște, a fost dragostea vieții mele, s-a dăruit gimnasticii“, a declarat Tom Drahozal, soțul gimnastei.
Din cauza accidentării suferite în anul 1982, Dianne Durham a ratat Jocurile Olimpice de la Los Angeles și și-a încheiat cariera de gimnastă acest lucru nu a oprit-o să se dedice în continuare pasiunii sale. Aceasta a continuat să activeze în lumea gimnasticii în calitate de arbitru, antrenor și speaker motivațional. Mai mult, de numele ei și al școlii pe care a înființat-o, se leagă multe dintre sportivele importante ale Americii.
Prima mare campioană afro-americană la gimnastică dinistoria Statelor Unite avea o școală în Chicago, unde în ultimii 30 de ani au crescut câteva dintre cele mai importante sportive ale Americii.

Durham și-a cizelat tehnica la școala românilor Bela și Marta Karolyi, iar în 1982 devenea campioană a Statelor Unite la toate aparatele. Din cauza unei accidentări a ratat Jocurile Olimpice de la Los Angeles și s-a retras din activitate în 1985.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here