ATENȚIE, ȘOFERI! Trafic în condiții de iarnă, cu zăpadă și viscol, pe mai multe artele rutiere

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, joi dimineață, se circulă în condiții de iarnă, cu zăpadă frământată sau viscol, pe mai multe artere rutiere din România.

Confom sursei citate, sunt semnalate ninsori și se circulă în condiții de iarnă pe mai multe artere rutiere din județele Alba, Botoșani (zăpadă frământată 1-3 cm), Covasna (DN 13E Zagon-Barcani), Gorj (DN 67C Rânca – Novaci – ninge viscolit), Harghita (DN 12, DN 12C, DN 13A, DN 13B, DN 13C), Hunedoara (DN 66 Petroșani-Târgu Jiu), Iași (zăpadă frământată – 1-5 cm  pe DN 24 Iași-Vaslui), Satu Mare (DN 19 Negrești) și Sibiu.

De asemenea, ninge ușor și carosabilul este umed în județele Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov (zona montană), Brăila, Călărași, Cluj, Maramureș, Vaslui și Vrancea.

În județul Galați, DN2B Galați – Tecuci (E87) a fost închis de către autorități ieri, 17 februarie, la ieșirea din municipiul Galați către Șendreni (zona complexului Tirighina). Măsura a fost luată pentru a permite executarea unor lucrări, după ce în acest loc a avut loc o surpare a carosabilului. Zona este semnalizată corespunzător, iar traficul rutier este deviat pe rute ocolitoare.

Circulația rutieră este închisă pe toată perioada sezonului rece pentru toate categoriile de autovehicule, pe:

– DN 67C (Transalpina) – între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat), până la 30 iunie 2021;

– DN 17D  (Valea Mare/BN – Cârlibaba/SV), până la data de 30.03.2021;

– DN 1R  (Poiana Horea/CJ – Matisești/AB), până la data de 30.03.2021.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, conducătorii auto sunt sfătuiți ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au autovehiculul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să adapteze în permanență viteza de deplasare, să nu efectueze manevre periculoase la volan și să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here