Judecătoare suspendată din funcție după ce a vrut să pună în libertate un bărbat care a violat o minoră de 13 ani

O judecătoare din Brăila a fost suspendată din funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii, care s-a sesizat din oficiu cu privire la o hotărâre controversată.

Judecătoarea este cercetată disciplinar după ce a vrut să pună în libertate un bărbat de 36 de ani care a sechestrat şi violat în repetate rânduri o minoră de 13 ani.

Bărbatul de 36 de ani, dintr-o comună din judeţul Bacău, fusese reţinut într-o altă cauză când, în august, anul trecut, minoră de 13 ani a povestit la poliţie ce a păţit şi a depus plângere împotriva lui.

Timp de 7 luni fusese sechestrată în Insulă Mare a Brăilei şi violată în repetate rânduri. Individul a fost trimis în arest preventiv, dar, după 30 de zile, când procurorii au cerut prelungirea mandatului, judecătoarea Cristina Coarnă, de la Judecătoria Brăila, a considerat că arestul la domiciliu e o măsură preventiva suficient de dură.

Ea a motivat în scris decizia precizând, printre altele, că acest caz nu a trezit reacţii ale societăţii civile, proteste de stradă sau scandaluri în mass-media. După acesta motivare, judecătoarea este cercetată disciplinar de Inspecţia Judiciară, iar Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că o suspendă din funcţie pe perioada cercetărilor.

În acest timp nu va intra în sala de judecată, nu va avea acces la dosare şi nu va fi plătită.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here