O locuință din Olt, cuprinsă de flăcări. Pompierii s-au luptat ore în șir cu focul/ VIDEO

Acoperișul unei case din comuna Bârza a ars, noaptea trecută, după ce a fost cuprins de un incendiu puternic, din cauza coșului de fum care era deteriorat.

La fața locului s-au deplasat pompierii Gărzii Balș și Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

„La sosirea primelor echipaje, acoperișul locuinței ardea generalizat, cu posibilități de propagare la întreaga locuință.

Pompierii au reușit localizarea rapidă a incendiului, la nivelul acoperișului, fără ca bunurile din locuință să fie distruse. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat aproximativ trei ore”, a declarat Alin Bășășteanu, Purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

În urma incendiului a ars acoperișul casei, cu suprafața de aproximativ 130 de metri pătrați.

„Reamintim principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:

-coşurile de fum se vor curăţa, verifica și repara, dacă este cazul, în mod obligatoriu înaintea sezonului rece;
-în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se vor da cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă dacă există fisuri prin care ar putea pătrunde scântei;
-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de material necombustibil”, a mai spus Alin Bășășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here