Polițiști schestrați pe terasa unui bar. Trei persoane au fost trimise în judecată

Trei persoane, un bărbat și două femei, din județul Suceava au fost trimise în judecată, după ce la finalul lunii octombrie au agresat patru polițiști pe terasa unui bar din Mitocu Dragomirnei.

Incidentul a avut loc pe 31 octombrie 2020, când două patrule ale poliției rurale din Adâncata au fost trimise să verifice dacă sunt respectate măsurile anti-pandemie la localurile din zonă. Printre agenții economici vizați s-a numărat și magazinul-bar „La Morcov”, din comuna Mitocu Dragomirnei, relatează Monitorul de Suceava.

Problemele au apărut în momentul în care polițiștii au încercat să legitimeze un localnic, care a reacționat agresiv și i-a amenințat pe oamenii legii, încurajat și de vecinii și rudele care s-au adunat imediat la fața locului.

Bărbatul a fugit în primă fază pe terasa barului, însă polițiștii l-au prins și au reușit să îi pună cătușele. Atunci s-a declanșat furia celor 20 de persoane de persoane de etnie romă adunate la bar. Au închis poarta care face accesul pe terasă, ca polițiștii să nu poată să iasă și apoi au început să arunce în ei cu pietre sau cu o ladă pentru pâine.

Polițiștii au reușit după aproximativ 10 minute să forțeze ieșirea, cu tot cu încătușat. Ieșiți pe drumul public, după somații, au tras focuri de armă în plan vertical, împrăștiind mulțimea. Ei au urcat încătușatul în mașină și au plecat, localnicii aruncând cu obiecte contondente în autospecială și lovind cu pumnii în parbriz.

A fost demarată o anchetă, iar trei persoane au fost trimise judecată în stare de arest preventiv: bărbatul care a provocat scandalul și alte două femei care i-au atacat pe polițiști. Doi dintre inculpați se află și acum după gratii, la patru luni de la comiterea faptei.

În urma actelor de violenţă, doi dintre polițiști au avut nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale. De asemenea procurorii au reținut și faptul că prin adresarea de către inculpaţi de cuvinte jignitoare, ameninţări cu acte de violenţă şi exercitarea actelor de violenţă faţă de lucrătorii de poliţie s-a tulburat grav ordinea şi liniştea publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here