Ministrul Transporturilor ignoră problema oamenilor din Olt cărora li se îngrădește dreptul la proprietate din cauza Drumului Expres Craiova-Pitești

Este vorba de peste 100 de proprietari de terenuri agricole din Slatina și Milcov, cu terenuri în zona Clocociov, care, din cauza șantierului Drumului Expres Craiova-Pitești, nu mai au acces la respectivele suprafețe agricole.

Pentru soluționarea problemei s-a implicat senatoarea de Olt Siminica Mirea, care a adresat o întrebare pe această temă ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Cătălin Drulă, care nu s-a deranjat încă să ofere un răspuns.

„La data de 1 februarie 2021, am ales să mă implic în vederea soluţionării situaţiei din zona Clocociov, şi anume Drumul Expres care intersectează Drumul de Exploataţie (DE) 315, adresând o întrebare domnului ministru Cătălin Drulă, pornind de la o serie de sesizări de la cetăţeni justificaţi, privind îngrădirea dreptului de proprietate al riveranilor.

Din păcate, nici până astăzi nu am obţinut un răspuns din partea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii cu privire la întrebarea adresată, iar în ceea ce priveşte actuala situaţie, în lipsa unei pasarale, sau a unui alt tip de cale de acces, legătura cu terenurile situate în partea stângă a Drumului Expres, a celor peste 100 de proprietari, este blocată”, a scris, pe pagina sa de socializare, parlamentarul de Olt.

Social-democrata nu renunță, însă, până când demersul său nu va avea o finalitate.

„Am ales să nu renunţ, motiv pentru care mă voi implica în continuare, iar orice demers privind problemele comunităţii, va fi prioritar pentru mine! Aşadar, am adresat pentru a doua oară domnului Cătălin Drulă o întrebare cu privire la această situaţie îngrijorătoare, unde, momentan, dreptul de proprietate este îngrădit.

De această dată trebuie să existe o MINIMĂ şi REALĂ implicare din partea Ministerului, iar măsurile să fie cât mai urgente”, a mai scris, pe Facebook, Siminica Mirea.

De altfel, ministrul Transporturilor este criticat și de colegii de coaliție pentru indiferența sa față de asemenea interpelări. Deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu l-a criticat pe Cătălin Drulă pentru că ministrul nu i-a răspuns în termenul legal unei interpelări pe tema Drumului Expre Craiova-Slatina-Pitești.

„Cunoaștem cu toții faptul că drumul expres Craiova-Pitești reprezintă una din cele mai importante proiecte pentru regiunea Oltenia. Din acest motiv am depus o interpelare pe data de 27 ianuarie adresată ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, având drept obiect furnizarea de noi informații despre stadiul drumului expres Craiova-Piteşti. Deși termenul legal pentru răspuns la interpelare era data de 17 februarie a.c., încă nu am primit vreo adresă oficială la cele solicitate, și din această cauză voi face o revenire la interpelare”, se plângea, recent, Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here