S-a decis în sedința CJSU: Măsuri restrictive în mai multe localități din Olt. Trebuie respectate de luni, 8 martie

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a hotărât, azi, pe baza datelor puse la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică, noi măsuri restrictive.

Este vorba de comuna Morunglav, unde rata de incidenţă a atins pragul de 3,10/1.000 de locuitori.

Restricții au fost impuse și la Vulpeni, respectiv, Milcov, Iancu-Jianu și Slătioara, unde mai  rata de infectare este de peste 1,5 la mia de locuitoti.

„Pentru această localitate se aplică, începând cu data de 05.03.2021, pentru o perioadă de 14 zile, pe lângă măsurile prevăzute de anexele nr. 2 și 3 din H.G. nr. 3/2021, și următoarele măsuri specifice ratei de incidență:

 1. 1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;
 2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
 3. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;
 4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct. 2 și 3 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

 1. Localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori: Vulpeni (rata de incidenţă – 1,88/1.000 de loc.), Milcov (rata de incidenţă – 1,76/1.000 de loc.), Iancu-Jianu (rata de incidenţă – 1,64/1.000 de loc.) și Slătioara (rata de incidenţă – 1,55/1.000 de loc.).

Pentru aceste localităţi se aplică, începând cu data de 05.03.2021, pentru o perioadă de 14 zile, pe lângă măsurile prevăzute de anexele nr. 2 și 3 din H.G. nr. 35/2021, și următoarele măsuri specifice ratei de incidență:

 1. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
 2. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00;
 3. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00;
 4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct. 2 și 3 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Reamintim că, pentru localităţile judeţului Olt – cu excepția celor menționate la pct. I şi II, precum şi a localităţilor menţionate art. 1, alin. (1) din Hotărârea nr. 13/22.02.2021 (Vădastra, Vişina Nouă, Piatra Olt, Găvăneşti, Obârşia şi Dobreţu), art. 1, alin. (1) din Hotărârea nr. 14/26.02.2021 (Ștefan cel Mare, Mihăești, Curtișoara, Gura Padinii, Gârcov, Morunglav și Slatina) şi la art. 1, alin. (1) Hotărârea nr. 15/02.03.2021 (Icoana, Schitu, Optaşi Măgura şi Potcoava), adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – se aplică, pe lângă măsurile prevăzute de anexele nr. 2 și 3 din H.G. nr. 35/2021, și următoarele măsuri specifice ratei de incidență:

 1. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;
 2. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00;
 3. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00;
 4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct. 2 și 3 se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective”, transmite Prefectura Olt.

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în judeţul Olt, la data de 05.03.2021, este de 1,09/1.000 locuitori, iar în 47 de localităţi nu a fost înregistrat, în ultimele 14 zile, nici un caz pozitiv COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here