Sute de polițiști, jandarmi și pompieri, acțiuni de amploare în Olt, la firme și în zonele aglomerate. Care e motivul

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sute de poliţiştii, jandarmi, polițiști locali și pompieri au derulat, ieri, în Olt, ample acțiuni de verificare la firme, în mijloace de transport de persoane și pe stradă, căutând să vadă dacă măsurile impuse de autorități sunt respectate. Peste 70 de persoane au primit amendă pentru că nu purtau mască de protecție în spații publice aglomerate.

Au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

„La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 250 de forţe de ordine, fiind verificate 116 societăți comerciale, precum şi 135 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.400 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 13.900 de lei, dintre care 72 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 13.900 de lei și 3 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera cirulație sancționate cu avertisment.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

„Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus”, transmite Poliția Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here