Amenzi de zeci de mii de lei, într-o singură zi, în Olt, cele mai multe pentru nepurtarea măștii

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sute de poliţiştii, jandarmi, polițiști locali și pompieri au derulat, ieri, în Olt, ample acțiuni de verificare la firme, în mijloace de transport de persoane și pe stradă, căutând să vadă dacă măsurile impuse de autorități sunt respectate. Peste 70 de persoane au primit amendă pentru că nu purtau mască de protecție în spații publice aglomerate.

Au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

„La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 200 de forţe de ordine, fiind verificate 130 societăți comerciale, precum şi 114 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.600 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 164 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 23.750 de lei, dintre care 154 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 22.000 de lei și 10 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, cele 10 persoane fiind sancționate cu avertisment.

„În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a mai precizat reprezentantul IPJ Olt.

Oamenii legii transmit că este important ca fiecare persoană să aibă un comportament responsabil, să conștientizeze că acțiunile fiecăruia îi pot afecta pe ceilalți și să respecte deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here