Marius Oprescu: PSD nu va ataca la Curtea Constituțională Legea bugetului trecut de Parlament

Partidul Social Democrat nu va ataca la Curtea Constituțională Legea bugetului pe 2021, aprobat în Parlament.

Declarația îi aparține președintelui PSD Olt, Marius Oprescu, care afirmă că, chiar dacă social-democrații nu sunt de acord împărțirea banilor pe instituții și județe, este mai important ca țara să aibă un buget funcțional.

„Nu cred că vom ataca la Curtea Constituțională acest buget, pentru că, chiar dacă noi nu suntem de acord cu modul de împărțire a banilor pe capitole, la nivel de țară, este important să trecem peste această etapă și să România să aibă un buget funcțional, astfel încât toate instituțiile să poată funcționa și să ne apucăm de treabă, pentru că, și așa, a trecut foarte mult din acest an. Gândiți-vă că, după aprobarea bugetului și după publicarea lui în Monitorul Oficial, urmează 15 zile de transparență, apoi, tot de la publicarea în Monitorul Oficial, în termen de 45 de zile toate unitățile administrativ-teritoriale trebuie să își aprobe bugetele”, a declarat, luni, liderul PSD Olt.

Bugetul de stat pe anul 2021 a fost votat, în urmă cu o săptămână, în Parlament, în forma aprobată de Guvern. Social-democraţii au acuzat coaliţia de guvernare că a instaurat „dictatura bugetară” şi a impus controlul absolut asupra bugetului, contrar prevederilor constituţionale şi cutumelor democratice.

În favoarea proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021 au votat 234 de deputaţi şi senatori, iar 170 de parlamentari au votat împotrivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here